Szent István öröksége címmel nyílt tárlat a Szent István-bazilika altemplomában

I. SZENT ISTVÁN, Szent István öröksége
Budapest, 2021. szeptember 7. Látogatók a Szent István öröksége című, Kárpát-medencei keresztény magyar alkotóművészeti kiállításon a Szent István-bazilika altemplomában 2021. szeptember 7-én. A kiállítás a XV. Ars Sacra Fesztiválhoz kapcsolódva, az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) keretében nyílt meg. MTI/Mónus Márton
Vágólapra másolva!
Budapesten, a Szent István-bazilika altemplomában a XV. Ars Sacra Fesztiválhoz kapcsolódva, az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) keretében nyílt Kárpát-medencei keresztény magyar alkotóművészeti kiállítás kedden, Szent István öröksége címmel.
Vágólapra másolva!
Látogatók a Szent István öröksége című, Kárpát-medencei keresztény magyar alkotóművészeti kiállításon a Szent István-bazilika altemplomában 2021. szeptember 7-én Forrás: MTI/Mónus Márton

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a kiállítás megnyitóján azt mondta, ebben a helyzetben, amelyben most vagyunk, a magyarság megmaradásának egyetlen lehetősége az, ha ugyanazt csinálja, mint amit Szent István csinált.

- mondta.

Forrás: MTI/Mónus Márton

A Kárpát-medencei Magyarság Evangelizációjáért Alapítvány és a Józsa Judit Művészeti Alapítványáltal rendezett tárlat

szeptember 12-ig látogatható.

A rendezvényen kiállító 52 alkotóművész utal az 52. alkalommal megrendezett Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra. A Nemzetstratégiai Intézet gyűjteményéből további 31 művész alkotása látható. Az összesen 83 alkotóművész részvételével utalnak a 83 évvel ezelőtt Magyarországon tartott NEK eseményére is.