Búcsút kell intenünk a csitári hegyeknek

Ignite, zenekar, banda, zene
Vágólapra másolva!
Téglás Zoli, az Ignite egykori frontembere még 2019-ben jelentette be, hogy távozik a népszerű kalifornai harcore-punk együttes soraiból. Sokáig kétséges is volt a banda jövője, most azonban megtalálták az énekes utódját, az új dal pedig igencsak harapósra sikerült.
Vágólapra másolva!

– nyilatkozta egy interjúban Téglás Zoli még 2019-ben, azt követően, hogy bejelentette: huszonthat év kiszáll az Ignite-ból.

Azóta hatalmas csend volt a zenekar körül, most azonban váratlanul új dallal jelentkeztek és felfedték Téglás Zoli utódját is. Az új frontember az amerikai Holy Grail és a Huntress zenekarok egykori gitárosa és háttérvokálosa, és mint a videoklipből kiderül, nem olyan operaszerű a hangja, mint honfitársunknak, jóval hagyományosabb punk-rock előadásmód jellemzi, de a magas szólamokot ő is gond nélkül kiénekli. A dalban sincs hiba,

egyből látjuk magunk előtt, ahogyan koncert közben néhány taktus után egyből szétszedi egymást a közönség.

Inkább csak amiatt szomorkodhatunk, hogy

a koncerteken nyilvánvalóan nem fognak felcsendülni az Ignite olyan magyar nyelvű slágerei,

mint a Falu vagy A csitári hegyek alatt metalos verziója. A Egyesült Államokban született, de magyarul folyékonyan beszélő, magyar származására kifejezetten büszke Téglás Zoli azonban szerencsére nem vonult vissza: nemrég új bandát alapított Ocean Hills néven Lukács Peta (Bikini) és Szebényi Dani (Kowalsky meg a Vega) társaságában, tavaly ki is adták a debütáló albumokat, rajta egy Budapestnek címzett szerelmes dallal.