Több mint ezer ruháját árverezi el Janet Jackson

Pilton, 2019. július 1. Janet Jackson amerikai popénekes fellép a Glastonburyi Kortárs Előadóművészeti Fesztiválon a piltoni Worthy Farmon 2019. június 30-án, az ötnapos esemény zárónapján. MTI/EPA/Neil Hall
Vágólapra másolva!
Janet Jackson elárverezi esküvői és több mint ezer színpadi ruháját, a bevétel egy részét jótékony célra fordítja.
Vágólapra másolva!

Esküvői rujáha mellett több mint ezer színpadi ruhája is elárverezi Janet Jackson, és az így befolyt összeg egy részét jótékony célra szeretné fordítani. Az ötszörös Grammy-díjas énekesnő korábban sohasem tartott még aukciót. Így fordulhat elő, hogy karrierje eddigi 40 évének fellépőruhái jórészt megvannak, és ha hiányzik is egy-kettő, az nem azért, mert pénzzé tette korábban. Az árverésre szánt ruhákat korábban a színpadon, turnékon, a vörös szőnyegen vagy videóklipekben használta.

A Julien's Auctions által szervezett, május 14. és 16. között tartandó árverésen licitálni lehet arra az esküvői ruhára is, amelyet táncosával, Rene Elizondóval

titokban megtartott házasságkötésekor viselt 1991-ben.

Az 54 éves énekesnő megválik Rythm Nation-feliratú dzsekijétől is, amelyet az azonos című világkörüli turnéján viselt 1990-ben. A kabát árát 6-8 ezer dollárra (1,7-2,3 millió forintra) becsülik.

Szintén megvásárolható lesz az a földig érő, ezüstmetál kabát, amelyet Janet Jackson 1995-ben a Scream című sláger videoklipjében viselt, és amely az előzetes becslés szerint 8 ezer dollárt ér.
A bevétel egy részét a Compassion International gyerekeket támogató keresztény csoport kapja.