Átgitározott szilveszter után csináltak közös lemezt

Renato Pavesi és Mentes Norbert
Vágólapra másolva!
A Moby Dick gitárosa és Renato Pavesi első közös lemeze a napokban jön ki. Az albumról kiadott Tavasz című dal videóanyagát először az Origón lehet megnézni. Klippremier.
Vágólapra másolva!

Újjászületés / Renascentia címmel jelenik meg augusztus 14-én a Moby Dick-alapító Mentes Norbert és a félig olasz származású gitáros, Renato Pavesi bemutatkozó lemeze. Az album a két gitáros stílusokon átívelő zenei utazása, de alapvetően elmondható, hogy

a rock és a flamenco érdekes fúziója.

Az év elején rögzített lemezről már kiadták többek között Terra című dalt, amelyhez klip is készült. A legújabb videós megjelenés a lemez kiadása előtt egy újabb klip, ez a Tavasz / Primavera című szerzeményükhöz készült. A Tavasz a pénteken érkező lemezen egy különleges remix verzióban is hallható lesz bónusz trackként.

Mentes Norbert egyik alapító tagja az 1981-ben alakult és máig aktív Moby Dick-nek, amelyik a közeljövőben ünnepli 40 éves fennállását. Mentes egyik, a Moby Dick melletti projektje a például Lengyelországban is népszerű Hungarica zenekar. Renato Pavesit Magyarország a Big Brother valóságshow-ban ismerte meg a magyar közönség, ami után Londonban szerzett zenei diplomát, azóta pedig elismert gitárművész. Az egyik legkomolyabb meghívását Brian Maytől, a Queen gitárosától kapta, akinek a londoni Royal Garden Hotelben zenélhetett.

A két zenész még a 2000-es években találkozott először, akkor kiderült, hogy Renato Pavesi gyerekkora óta Moby Dick-rajongó. A baráti kapcsolatból később közös munka is lett, ugyanis Pavesi többször gitározott már a Moby Dicknek. A legutóbbi szilvesztert együtt töltötték Mentes Norberttel, ami folyamatos gitározást jelentett, és végül egy közös lemez lett az eredménye. A duó szeptember 11-én lép fel az A38 Hajón.