Ősszel mutatják be a Békéscsabán Koltay Gábor rockoperáját

Koltay Gábor, filmrendező
Budapest, 2017. szeptember 9. Koltay Gábor filmrendező Makk Károly Kossuth-díjas filmrendező temetésén a Fiumei úti sírkertben 2017. szeptember 9-én. MTI Fotó: Soós Lajos
Vágólapra másolva!
Szeptember végén mutatják be a Békéscsabai Jókai Színházban a Megfeszített című rockoperát, a közismert bibliai történetet feldolgozó grandiózus színházi előadásban több mint 70 színész, énekes és táncos lép fel - hangzott el pénteken az M1 aktuális csatornán.
Vágólapra másolva!

A Békéscsabai Jókai Színházban szeptember végén kerül színpadra a Megfeszített rockoperát. Az előadásban több mint 70 zínész, énekes és táncos lép majd fel. A rockoperát Koltay Gábor rendezi, az előadás zenéjét Koltay Gergely írta. Az idén ismét színpadra kerülő világzenei szerzeményt már bemutatták egyszer a 2000-es évek elején a csíksomlyói nyeregben. A tisztesség, a becsület és a hűség a pénzzel és a hatalommal szembeni konfliktusáról szóló történet

külön figyelmet szentel a tömegek manipulálhatóságának.

Az előadást augusztus 19-én már megtekinthetik a nézők a Szarvasi Vízi Színházban – mondta Seregi Zoltán, a Békéscsabai Jókai Színház igazgatója az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.

A történetnek magyar vonatkozása is van,

mivel a színházi darab be akarja mutatni, hogy a magyarság hogyan ékelődött Szent István király uralkodása után a keresztény kultúrába – mondta Bozsó József, a Magyar Zenés Színház igazgatója, aki a produkcióban Jézus egyik tanítványát alakítja. A Békéscsabai Jókai Színház és a Magyar Zenés Színház következő közös produkcióját, a Viktória című operettet november 9-én mutatják be.