Vágólapra másolva!
Augusztusban megrendezik a Fatemplom Fesztivált az őrségi Magyarföldön. Szabadtéri és templomi zenés programok, világi és egyházi előadások váltják egymást.
Vágólapra másolva!

A koronavírus-járvány miatti korlátozásokkal rendhagyó módon, de lesz idén is Fatemplom Fesztivál. Szabadtéri és templomi zenés programokkal várják az érdeklődőket az őrségi Magyarföldön augusztus 16-án. A szervezők azt írták, „nagyon készültünk az idei fesztiválra. Sajnos a mindenki által ismert események miatt nem úgy alakultak a dolgok, ahogy terveztük. Sokáig nem is tudtuk, hogy mi lesz az idei rendezvény sorsa.

és ez is megerősített minket abban, hogy találjunk egy megfelelő időpontot a naptárban a fesztivál megrendezésére a lehetőségeink szerint. Örömmel fogadtuk a lehetőséget hogy a Hétrétország Köztivál rendezvénysorozatában több fesztivállal egyetemben részt vehetünk. A Fatemplom Fesztivál napja augusztus 16. lesz. Az eredetileg tervezett program egy részét szerencsére be tudjuk mutatni.”

A Kaláka együttes a tavalyi Fatemplom Fesztiválon Forrás: Origo

Augusztus 16-án kapott tehát helyet a Fatemplom Fesztivál, és azt a vasárnapot szokásukhoz híven egy ökumenikus istentisztelettel kezdik. amin részt vesznek a fesztivál fellépői közül többen is. Szolgálattevő lelkipásztorok lesznek Fabiny Tamás evangélikus püspök, Hortobágyi T. Cirill pannonhalmi főapá és Bereczky Ildikó református lelkész. A délutáni programot a Magyar Hovédség Légierő Zenekar kezdi. Visszatérő vendégként fellép Sebestyén Márta és Andrejszki Judit.

A Kaláka együttes most Kányádi Sándor emlékműsorral érkezik,

valamint egy Kányádi Sándor-fotókiállítást is láthatnak a látogatók a Pajtában. Utána a Muzsikás együttes lép fel. Az esti lecsendéshez Szirtes Edina Mókus és Rohmann Ditta duója járul hozzá.