Megtartják a 22. Kortárs Nemzetközi Táncfesztivált Veszprémben szeptemberben

Vágólapra másolva!
Megrendezik a 22. Kortárs Nemzetközi Táncfesztivált Veszprémben szeptember elején, az ötnapos rendezvényen a hazai társulatok produkciói mellett külföldi előadókkal is találkozhat a közönség - közölte hétfői veszprémi sajtótájékoztatón a fesztivál művészeti igazgatója.
Vágólapra másolva!

Szeptember 6. és 10. között megtartják a 22. Kortárs Nemzetközi Táncfesztivált Veszprémben. Az esemény hétfői sajtótájékoztatóján a fesztivál művészeti igazgatója, Krámer György elmondta, hogy az első napon a Szegedi Kortárs Balett, a Frenák Pál Társulat és a Zadam Társulat lépnek fel. A fesztivál második napján egy francia társulat, Compagnie Adrien M. és Claire B. mutatja be Hakanai című előadását, mely a vetített kép és a mozgó ember kettőse révén a videoművészet alkotásaként mutatkozik be a fesztivál közönségének. Ezen kívül

fellép a Bozsik Yvette Társulat és a Közép-Európa Táncszínház.

Szeptember 8-án látható majd a Pécsi Balett, a Közép-Európa Táncszínház, a Gangaray Dance Company és Feledi János társulatának produkciója. Másnap rendezik a nemzetközi táncgálát, ahol fellép a Duda Éva Társulat és Oberfrank Réka, a zárónapon pedig gálaműsort láthat a közönség – mondta el Krámer György, aki beszélt arról is, hogy a fesztivál korábbi éveiből már jól ismert társulatok új produkciókkal érkeznek majd a rendezvényre.

A fesztivállal párhuzamosan mutatják be a Gáspár Gábor fotós műveiből összeállított kiállítást a Laczkó Dezső Múzeumban, amely az elmúlt évtizedek fesztiváljainak anyagát tárja a látogatók elé. Sándor Zoltán, a fesztivál nemzetközi menedzsere a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a szeptember 9-i táncgálára Németországból, Ausztriából, Lengyelországból, Portugáliából, Szlovákiából, Csehországból érkeznek majd táncművészek. Vándorfi László, a fesztivált szervező Pannon Várszínház igazgatója elmondta, hogy a produkciók a Pannon Várszínházban, az Agórában, a Veszprémi Petőfi Színházban és a Latinovits-Bujtor Játékszínben láthatók majd.