Elit társaságba került az Emmy-díjjal kitüntetett Alan Menken

Vágólapra másolva!
Vasárnap este rendezték meg a nappali műsorok Emmy-díjainak harmadik virtuális gáláját, amelyen ezúttal a gyermek-, életmód- és animációs műsorok díjait adták át. A díjazottak között volt a filmzeneszerző Alan Menken is, aki egy animációs sorozat betétdalával nyert.
Vágólapra másolva!

A 71 éves Menken a díjjal előkelő társaságba került, ugyanis ő lett a 16. művész, akinek sikerült az Emmy-, a Grammy-, az Oscar- és a Tony-díjat is megszereznie - írta a Variety.com.
A pandémia miatt az online térbe költözött díjkiosztón az Amazon Prime Video, HBO és a Netflix kapta a legtöbb, egyenként hat-hat díjat a különböző kategóriákban. A Disney Chanel és a Disney Junior csatorna pedig együtt kilenc díjat vitt el.

A győztes műsorok között volt a Disney Junior Elena, Avalor hercegnője, a Disney Aranyhaj: A sorozat és az HBO Szezám utca című produkciója is.

Menken az Aranyhaj: A sorozat legjobb eredeti betétdalával, a Waiting in the Wings című számmal nyerte el az Emmy-díjat a dalszövegíró Glenn Slaterrel együtt.

A Vatiety.com megjegyezte, hogy

a zeneszerző 1990-ben már kapott egy tiszteletbeli díjat az amerikai televíziós akadémiától, de a mostani volt az első versenyben elnyert Emmy-díja.


Menkennek nyolc Oscar-díja, 11 Grammy-díja és egy Tony-díja is van már.

A négy nagy díjat elnyert művészek között szerepel Rita Moreno, Audrey Hepburn, Mel Brooks, Mike Nichols, Whoopi Goldberg, John Legend, Tim Rice és Andrew Lloyd Webber is.

A televíziós akadémia 72. Emmy-díjának jelöléseit kedden hozzák nyilvánosságra.
A díjkiosztót szeptember 20-án rendezik meg, a műsor házigazdája Jimmy Kimmel lesz.