Majd fél évig tartják zárva a világ egyik leghíresebb múzeumát

5th america architecture art attraction ave avenue building cab central city cultural destination exhibit exhibition exterior facade famous fifth front landmark largest manhattan met metropolitan midtown museum new nyc outdoors outside park states steps s
A New York-i Metropolitan Múzeum
Vágólapra másolva!
A New York-i Metropolitan Múzeum (Met) augusztus végétől ötnapos nyitvatartással várja a látogatókat.
Vágólapra másolva!

Augusztus végétől ötnapos nyitva tartással tervez a járvány miatt március 13. óta zárva tartó New York-i Metropolitan Múzeum. Szerdán bejelentették, hogy augusztus 29-én nyitnak ki újra, és az új tervek szerint csütörtöktől hétfőig fogadják a látogatókat a biztonsági követelmények betartásával. A megszokott látogatószámot a biztonsági előírások alapján negyedére korlátozzák, és a takarítás is gyakoribb lesz. Minden látogatónak kötelező lesz maszkot viselnie, valamint tartania kell a megfelelő távolságot.

A múzeum egy másik manhattani épületét, a Met Cloisterst a tervek szerint később nyitják meg. Az idén 150 éves Met megnyitása annak a négylépcsős újranyitásnak a része, amely a világjárvány lecsendesedése után fokozatosan visszaállítja a régi kerékvágásba a város életét. Az elmúlt 100 évben a múzeum nem volt zárva 3 egymást követő napnál hosszabb időre egészen a márciusi zárásig. Az augusztusi nyitással három kiállítással várják a látogatókat, és továbbra is elérhetők lesznek a múzeum virtuális kiállításai.

Andrew Cuomo New York-i kormányzó hivatala szerint a városban kedden a tesztelt lakosság 1,3 százaléka volt koronavírus-fertőzött.