Ifj. Placido Domingo írta a Virtuózok következő évadának főcímzenéjét

Placido Domingo Jr., Ifj. Placido Domingo, Ifjabb Placido Domingo
La Notte Italiana - The big italian Schlageraftert on the lakebreed Bregenz on the 08.06.2018 with Placido Domingo Jr. Junior | usage worldwide
Vágólapra másolva!
Ifj. Placido Domingo írta a főcímzenét a Virtuózok következő évadához, amely a Visegrádi Négyek tagállamai (Magyarország, Csehország, Lengyelország és Szlovákia) mellett Szerbia tehetségeit is bemutatja majd.
Vágólapra másolva!

A hatodik évadához érkezett a Virtuózok komolyzenei tehetségkutató műsor, ami a Visegrádi Négyek tagállamai (Magyarország, Csehország, Lengyelország és Szlovákia) mellett Szerbia tehetségeit is bemutatja majd. Az új évad főcímzenéjét ifj. Placido Domingo írta, aki az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában elmondta, hogy azért fontosak a Virtuózok-hoz hasonló tehetségkutatók, mert sok fiatalt inspirálnak,

megmutatják, mit lehet elérni már ifjú korban is, persze csak sok-sok munkával.

A Virtuózok ráadásul az emberi oldalát is felmutatja a zenélésnek, és arra is felhívja a figyelmet, hogy nemcsak a pop-, hanem a klasszikus zenében is komoly eredményekre lehet jutni már fiatalon – mondta a spanyol zeneszerző.

Forrás: AFP/Rtn, Gary Von Der Ahe

Ifj. Placido Domingo elmondta, hogy a Virtuózok hatodik évadának általa írt főcímzenéjét hétfőn vették fel, és elégedett az eredménnyel. Azt mondta,

egy hollywoodi stílusú, erőteljes és nemes, klasszikus dallamot komponált a műsorhoz.

A Virtuózok alapítója, Peller Mariann azt is elmondta, hogy a Budafoki Dohnányi Zenekarral, Hollerung Gábor vezényletével rögzített darab „olyan főcím lesz, amire mindenki emlékezni fog”. A főcímzenéből később egy kibővített változat is készül, amelyet a tervek szerint id. Placido Domingo vezényel majd a Virtuózok fináléjában. Eközben tárgyalások folynak arról, hogy Spanyolországban is elinduljon a Virtuózok, az ottani műsorban ifj. Placido Domingo is zsűrizik majd.

Peller Mariann elmondta, hogy az idei sorozat kilép a határokon túlra, ezzel már öt ország fiatal zenészei mutathatják meg tehetségüket 70 milliós közönség és komoly nemzetközi zsűri előtt. Peller Mariann azt is elmondta, hogy mindegyik országból négy-négy fiatal tehetség kerül be a Virtuózok V4+ Közös nyelven zenélünk című műsorfolyamba. A mostani, nemzetközi mezőnyben az eddigi győztesek is indulhatnak. A jelentkezési korhatár a zenész szólistáknál 18 év, az énekeseknél 20 év lesz. A nevezéseket vasárnapig várják ezen a weboldalon.

A négy-négy indulót mindegyik országban nemzeti zsűri választja ki, majd a műsorfolyam nemzetközi zsűrijében a résztvevő országokat egy-egy zsűritag – Magyarországról Miklósa Erika operaénekes – képviseli.