Világhírű zenészek is csatlakoztak a magyar dobos kezdeményezéséhez

Vágólapra másolva!
Rendhagyó fúziós zenei projektet talált ki a magyar dobos, és már világhírű zenészek is csatlakoztak hozzá. 
Vágólapra másolva!

Több ezer kilométeres távolságokat áthidalva, már jó éve dolgoznak egy fúziós jazz albumon. A rendhagyó projekt gazdája és kitalálója a magyar dobos, Ziskó Olivér, aki a világ különböző pontjain élő magyar és külföldi zenészeket verbuvált az albumhoz. Koncept lemezről van szó, aminek

témája nagyon tágan a XXI. szàzad, illetve annak néhàny jelensége.

Zisko Olivér Forrás: Origo

A dobos Ziskón kívül a magyar zenészek között van Papesch Péter (basszusgitàr), Erdei Péter (basszusgitár), Gudics Martin (basszusgitàr), Kaltenecker Zsolt (billentyűs hangszerek) és Mike Gotthard (gitár). Külföldről pedig olyan zenészek csatlakoztak, mint Marius Pop bukaresti gitàros, aki a romàn popsztàr, Smiley gitàrosa is egyben, vagy Anthony Crawford Los Angeles-i basszusgitàros, aki Justin Timberlake zenekarában is játszott már. A közelmúltban pedig

csatlakozott egy igazi világsztár is,

Derek Sherinian billentyűs, aki dolgozott már Alice Cooperrel, a Kiss-szel és a Dream Theaterrel is. A rendhagyó formáció a járvány idején készítette el az album egyik jelentősebb darabját, a Ghost Notes-ot.

A tervek szerint jövőre megjelenő lemezen Zisko Olivér saját szerzeményei szerepelnek. A dobos az Origónak elmondta, hogy „a lemez koncepciója zenei szempontból egy modern hangzàsú fúziós/elektronikus elegy lesz. Mondanivaló szempontjàból alapvetően XXI. szàzadi jelenségekről lesz szó. A járvány idején az embereknek még inkàbb van idejük és talán igényük is arra, hogy magukba forduljanak, elgondolkodjanak azon, vajon hànyadàn állunk a vilàggal.” A legújabb darab a lemezről már a járvány végén kijött Carnival of Abundance, amit trióban adnak elő.

A formációról Zisko azt mondta, „a közreműködő muzsikusok egyben kedvenc zenészeim, akik már eddig is nagy hatással voltak ràm. Marius, rengeteg fúziós zenei projektben játszik. Már az első együtt zenéléskor lehengerelt sziporkázó gitározásával. Anthony pályáját azóta követem, hogy Allan Holdsworth és Virgil Donati zenekarában láttam játszani.”