Idén virtuálisan rendezik meg a Müpa egyik legrégibb fesztiválját

Müpa, Művészetek Palotája, épület
Budapest, 2020. március 11. A Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem az idén 15 éves Müpa épületében 2020. március 11-én. A 28 hónap alatt felépített komplexum, amelynek fejlesztője a Trigránit Zrt., a generálkivitelezője az Arcadom Építőipari Zrt. és tervezője a Zoboki, Demeter és Társaik Építésziroda, három fő egysége a Duna felőli oldalon, önálló intézményként a Ludwig Múzeum, középen a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem valamint a keleti szárnyban a Fesztivál Színház, de az épületben találhatók a Nemzeti Filharmonikusok próbatermei is. Az épület elnyerte az építészeti, illetve ingatlanfejlesztési Oscar-díjként számon tartott „FIABCI Prix d’Excellence 2006” kitüntetést az úgynevezett „specialized” kategóriában, majd 2007-ben a FIABCI közönségdíját is. MTI/Mohai Balázs
Vágólapra másolva!
Idén virtuálisan rendezik meg a Müpa Hey, June! elnevezésű koncertsorozatát. Az elmúlt évek emlékezetes magyar könnyűzenei koncertjeiből válogatnak az intézmény online közvetítéssorozata, a Müpa Home részeként.
Vágólapra másolva!

Június 3. és 17. között rendezik a Müpa Hey, June! elnevezésű koncertsorozatát. A koronavírus-járvány miatt idén virtuálisan, a Müpa Home szolgáltatás részeként lesz látható a sorozat, amit az elmúlt évek emlékezetes magyar könnyűzenei koncertjeiből válogatnak össze. A Müpa 2005-ös indulása óta minden júniusban a Fesztivál Színház és a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem színpadán tartották a Hey, June! sorozatot az ország ismert könnyűzenei előadóival, erre az alkalomra készített műsorral. Az idei, immár tizenhatodik esemény a rendkívüli körülmények miatt zajlik másként – mondták a szervezők az MTI-nek.

Az idei virtuális Hey, June! fesztivált június 3-án a Tátrai Band 2018-as koncertje indítja. A telt házas esten a slágerek mellett néhány különleges zenei előadás is lesz. Két napra rá Zentai Márk és csapata tavalyi Life of Mörk című, egyedi vizuállal megtámogatott koncertje látható és hallható újra a Müpa Facebook-oldalán és YouTube-csatornáján. Június 6-án Szabó Benedek és a Galaxisok 2016-os koncertje eleveníthető fel, 10-én pedig a Margaret Island muzsikája lesz elérhető.

Világszerte elérhető lesz a Müpa Wagner-fesztiválja

Világszerte elérhető lesz a Müpa Wagner-fesztiválja: a teljes Nibelung gyűrűje-tetralógiát, továbbá A nürnbergi mesterdalnokok-at, A bolygó hollandi-t és a Tannhäuser- t bemutató virtuális fesztivállal várják a nézőket június 18. és 27. között a Müpa Home közvetítéssorozat részeként. Világszerte elérhető lesz a Müpa Wagner-fesztiválja, amit idén június 18. és 27. között tartanak.

Június 12-én Szepesi Mátyás és társai, azaz a Konyha zenekar két évvel ezelőtti estje lesz műsoron: a garázs rockot és a countryt a funkkal és a blueszal elegyítő formáció háromfős fúvóskarral és néhány zenészbaráttal kiegészülve lépett a Müpa színpadára. A játékos, francia sanzont csempészi az otthonokba Szeder, akinek humora, szókimondó, őszinte szövegei szórakoztató belső utazást kínálnak egy különös univerzumba, ezúttal 2017 után most június 13-án is. A formabontó Hey, June! fesztivált a Magashegyi Underground akusztikus irodalmi utazása zárja 17-én: a Holdfényváros című est a Fesztivál Színházban volt 2018 májusában.