Bajor Giziről készített virtuális kiállítást a Színháztörténeti Múzeum

Bajor Gizi és férje Germán Tibor
Vágólapra másolva!
Számos online programot kínálnak a következő napokban a magyarországi kulturális intézmények: az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet (OSZMI) Bajor Gizi-napot tart, a Hagyományok Háza virtuális népművészeti kiállítást nyit, a Debreceni Egyetem online koncertközvetítésekkel jelentkezik, a budapesti Szlovák Intézet pedig jazzkoncertet közvetít az interneten.
Vágólapra másolva!

A következő napokban is számos online programot kínálnak magyar kulturális intézmények. Kedden ünneplik Bajor Gizi születésének 127. évfordulóját, ebből az alkalomból az OSZMI Facebook-oldala egész nap a legendás színésznőre, az intézmény színészmúzeumának névadójára emlékezik majd.

Kedden 12 órakor egy Bajor Giziről szóló podcastot hallgathatnak meg az érdeklődők, valamint két új, erre az alkalomra íródott színháztörténeti írást is olvashatnak a színésznő és Hatvany Lajos kapcsolatáról, illetve Bajor Giziről, Kádár Erzsébetről és a macskákról.

A művész munkássága iránt mélyebben érdeklődők itt találhatják meg az OSZMI virtuális Bajor Gizi-kiállítását.

Friss online tárlattal jelentkezik a Hagyományok Háza Nyitott Műhelye.

A műhely idén negyedik alkalommal hirdette meg bútorfestés témában rajz- és alkotópályázatát; a felhívásra sok száz alkotás érkezett, melyek legjobbjai a Hagyományok Háza honlapján tekinthetők meg. A Virágozta anno... rajzpályázat célja az volt, hogy a gyerekek vizuális alkotómunka közben egyes néprajzi tájegységeken, mesterségeken keresztül

megismerkedjenek a magyar népművészet motívumaival.

A pályázatra egyéni alkotók, gyerekcsoportok és szakkörök is küldtek be alkotásokat szerte a Kárpát-medencéből. A csaknem nyolcszáz pályamű között vannak mesekönyvek, játékok és érdekes térbeli alkotások is.

Rendhagyó sorozattal készül a közelgő vizsgaidőszakra a Debreceni Egyetem zeneművészeti kara és az intézmény könyvtára: a Lélekmelengető hétfőtől online zenés élményt nyújt a vizsgákra készülőknek és minden érdeklődőnek. A többéves múltra visszatekintő zenés program a zeneművészeti kar ifjú tehetségeinek eseménysorozata, amelynek keretében hónapról-hónapra ismert szerzők darabjait adják elő a hallgatók a könyvtár tereiben. A Lélekmelengető sorozat tartalmait öt napon keresztül az egyetemi könyvtár és a zeneművészeti kar Facebook-oldalán követhetik a zenebarátok.