Több mint 100 évesen került fel a brit slágerlistára az egykori sztár

Vera Lynn
Forces sweetheart Dame Vera Lynn poses for photographs in central London, on October 22, 2009. Forces sweetheart Dame Vera Lynn on Thursday joined soprano singer Hayley Westenra for an emotional rendition of the classic wartime song We'll Meet Again to officially launch the Royal British Legion's poppy appeal. AFP PHOTO/Shaun Curry (Photo by SHAUN CURRY / AFP)
Vágólapra másolva!
Vera Lynn lett a legidősebb énekes, aki felkerült a legjobb 40 albumot jegyző brit slágerlistára. 
Vágólapra másolva!

100 című gyűjteményével a most 103 éves Vera Lynn lett a legidősebb énekes, aki valaha helyet szerzett a legjobb 40 albumot jegyző brit slágerlistán. Az énekesnő pénteken a 30. helyen állt a listán. 2017-ben Vera Lynn volt az első százéves énekes, aki ugyanezen albumának első kiadásával a slágerlista harmadik helyére került.

Az album most a második világháború európai befejeződésének 75. évfordulójával kapcsolatos ünnepségeknek is köszönheti népszerűségét. A BBC is közvetítette május 8-án az üres londoni Royal Albert Hallból Katherine Jenkins mezzoszoprán koncertjét, amellyel a történelmi évfordulóra emlékeztek a koronavírus-járvány sújtotta Nagy-Britanniában.

Jenkins azokat a második világháborús lelkesítő dalokat (The White Cliffs of Dover és A Nightingale Sang in Berkeley Square is) adta elő, amelyekkel a britek egyik legnépszerűbb közéleti személyisége, a több mint százéves Vera Lynn tartotta a lelket annak idején a brit és a szövetséges katonák millióiban. Egy virtuális duettet is énekelt Very Lynn-nel.