Online könnyűzenei fesztivállal indul a Müpa Home júniusi adása

2020.05.14. 18:18

A Hey, June! a Müpa egyik olyan koncertsorozata, amely már a kezdetek óta biztos pontja az intézmény programjának. Ez idén sem lesz másként, bár ezúttal a megszokottól kissé eltérő módon érkezik meg a nyár a Müpába. Június 3. és 17. között a Müpa online közvetítéssorozata, a Müpa Home speciális Hey, June! kiadása az elmúlt évek legizgalmasabb magyar könnyűzenei koncertjeiből válogat, így hozva el a nyarat virtuálisan a Müpába és a rajongók otthonába is.

Az idei virtuális Hey, June! fesztivált rögtön egy nagyágyú indítja. Június 3-án a legendás Tátrai Band 2018-as koncertjét nézhetik újra a rajongók, ahol a telt házas hangversenyteremben a jól ismert slágerek mellett néhány különleges zenei csemege is terítékre került.

Rögtön utánuk Zentai Márk és csapatának audiovizuális hullámvasútjára szállhatunk fel, hiszen a tavalyi Life of Mörk koncert a zenei élmény mellett a szemet is elkápráztatta az erre az alkalomra készült egyedi vizuállal. Szabó Benedek és a Galaxisok müpás szereplése óta három lemezen is bizonyította, hogy nem hiába választották A legszebb éveink című albumukat 2015 legjobb magyar korongjának.

The Life of MörkForrás: mupa.hu

Június 6-án persze nem csak ezért lesz érdemes újranézni a 2016-os koncertet, hiszen aki aznap este leül a képernyő elé, garantáltan egy másik bolygón fogja érezni magát. Igazi mérföldkő volt a Margaret Island életében, amikor tavaly év elején, első hangversenytermi koncertjükön több mint 1300 ember hallgatta ámulatba esve Lábas Viki csodás hangját. Aki akkor lemaradt a varázslatról, az június 10-én bepótolhatja a Müpa Home segítségével. Igazán egyedi élmény volt az Elefánt zenekar 2018-as koncertje is: a pörgősebb ütemek egymást váltották a meditatív lassúsággal.

Magashegyi UndergroundForrás: mupa.hu

Zenéjüket szavakkal leírni egyszerűen lehetetlen; ezt a koncertet hallani és látni kell. A játékos, francia sanzont csempészi az otthonokba Szeder, akinek humora, szókimondó, őszinte szövegei szórakoztató belső utazást kínálnak saját világába, egy olyan különös univerzumba, ahol croissant-ból van a félhold és kávéscsészében rajzolódik ki a Tejút. Ezt a formabontó Hey, June! fesztivált pedig mi sem zárhatná méltóbban, mint egy formabontó koncert. A Bocskor Bíborka vezette Magashegyi Underground akusztikus irodalmi utazásra invitál Holdfényvárosba, ahol kifejezetten erre az estére készült szövegek foglalják keretbe a Fesztivál Színház hangulatához alkalmazott dalokat.

További információkat a mupa.hu oldalon olvashatnak.

A program:

The Life of Mörk

2020. június 5. 20:00 – Müpa Home
Mörk: Zentai Márk – ének; Novai Gábor „Novan" – billentyűk; Szeifert Bálint „Jason" - basszusgitár, gitár; Szabó Dániel Ferenc – dobok;
Közreműködők: Ávéd János – szaxofon; Ifj. Tóth Pisti – gitár

Szabó Benedek és a Galaxisok

2020. június 6. 20:00 – Müpa Home

Szabó Benedek és a Galaxisok: Szabó Benedek - ének, gitár; Sallai László – basszusgitár; Günsberger Ákos – gitár; Bradák Soma – dobok;
Közreműködők: Bille Gergő – trombita; Gay Tamás – harmonika; Nagy Emma – hegedű

Margaret Island

2020. június 10. 20:00 – Müpa Home
Közreműködők: Lábas Viki – ének; Füstös Bálint – gitár; Törőcsik Kristóf – basszusgitár; Verók Tamás – gitár; Koltay Kurszán – zongora; Gerendás Dániel – dobok; Sárkány Bertalan
perka

Elefánt

2020. június 12. 20:00 – Müpa Home

Szeder

2020. június 13. 20:00 – Müpa Home

Magashegyi Underground - Holdfényváros -  Akusztikus irodalmi kaland a Müpa színpadán

2020. június 17.20:00 – Müpa Home