Szeptemberig biztosan zárva tartanak a Broadway színházai

New York, 2020. március 13. Színházak a New York-i Broadwayn 2020. március 12-én. A tüdőgyulladást okozó új koronavírus járványa miatt rendkívüli állapotot hirdetett ki New York polgármestere, és bezártak a nagyváros színházai. MTI/EPA/Peter Foley
Vágólapra másolva!
Legalább szeptemberig zárva tartanak a New York-i Broadway színházai a színháztulajdonosokat és producereket képviselő Broadway League bejelentése szerint.
Vágólapra másolva!

Kedden közleményt adott ki a színháztulajdonosokat és producereket képviselő Broadway League. Azt írták, legalább szeptemberig zárva tartanak a New York-i Broadway színházai a járvány miatt. „Noha az előadások újraindulásának dátuma még nincs kitűzve, a Broadway színházai elkezdték visszatéríteni a szeptember 6-ig szóló előadásokra váltott jegyek árát” – írták.

Előfizetéses szolgáltatással válaszol a Broadway a járványra

Színházi előadások felvételeit, exkluzív előadásokat és mesterkurzusokat is kínál a New York-i Broadway májusban induló új streamingszolgáltatása. A New York-i Broadway streaming szolgáltatással válaszol a koronavírus-járvány miatti leállásra. Színházi előadásaik felvételeit, különböző exkluzív előadásokat és még mesterkurzusokat is szolgáltatnak majd. A digitális platform létrehozását amúgy is régóta tervezte Broadway, de a színházak bezárása felgyorsította a szolgáltatás megvalósítását.

A szervezet azt is írta, hogy a színházak szakszervezeteivel, a kormányzati illetékesekkel és egészségügyi szakértőkkel együttműködve

dolgoznak az ágazat mihamarabbi és lehető legbiztonságosabb újraindításán.

New York idegenforgalmi látványosságának is számító színházai március 12-én zártak be a járvány miatt. A bezárás nyomán emberek ezrei maradtak munka nélkül és több millió dollár bevételkiesés keletkezett.