Így segíti a Budapesti Operettszínház a dolgozóit

Kiss Diána Csárdáskirálynő
Budapest, 2019. szeptember 4. Kiss Diána Vereczki Szilvia (k) szerepében Kálmán Imre Csárdáskirálynő című nagyoperettjének próbáján a Budapesti Operettszínházban 2019. szeptember 4-én. A darabot szeptember 6-án mutatják be Vidnyánszky Attila rendezésében. MTI/Mohai Balázs
Vágólapra másolva!
Az új Operettszínház vezetősége - Kiss-B. Atilla főigazgató, Pfeiffer Gyula főzeneigazgató és Apáti Bence balettigazgató - úgy döntött, hogy bár a járvány miatt március közepén, mint minden színházat Európában, az Operettet is be kellett zárni, a hozzájuk kapcsolódó dolgozók ne kerüljenek nehéz helyzetbe.
Vágólapra másolva!

Kialakítottak egy olyan, eddig még az Operettben nem alkalmazott rendszert, ami segíti a kollégákat: létrejött egy úgynevezett törzsgárda program, ami azt jelenti, hogy a művészeti tevékenységet végző kollégákat tekintik társulati tagoknak, a háttérben dolgozó munkatársaikat, akik a művészeket szolgálják, a törzsgárda program tagjainak. Az Operettszínház a program részeseinek alapilletményét ötvenhárom százalékkal megemelte.

Kiss Diána Vereczki Szilvia szerepében Kálmán Imre Csárdáskirálynő című nagyoperettjének próbáján a Budapesti Operettszínházban - az új Operettszínház első bemutatóját Vidnyánszky Attila rendezte Forrás: MTI/Mohai Balázs

Ez az emelés természetesen létbiztonságot nyújt, és arra is szolgál, hogy a színészek lehetőleg maradjanak a színháznál. Az egység ezekben az időkben talán még fontosabb is, mint békeidőben, ezért ezzel kapcsolatban az évtizedek óta az Operettben dolgozó, nem közalkalmazottnak számító színészek egzisztenciális biztonsága érdekében új szerződést kaptak, ami egészen szeptember végéig szól. Ennek alapja a jelenlegi karantén idején az online tartalmak előkészítése, előállítása.

A János vitéz az Operettszínházban, a rendező Bozsik Yvette Forrás: Operett.hu