Elmarad Európa egyik legnagyobb zenei fesztiválja, a Roskilde

Vágólapra másolva!
Elmaradt a dániai Roskilde, Európa egyik legnagyobb zenei fesztiválja az új koronavírus-járvány miatt.
Vágólapra másolva!

Újabb hatalmas fesztivált fújtak le a koronavírus-járvány miatt. Hétfő este a dániai Roskilde, Európa egyik legnagyobb zenei fesztiváljának szervezői döntöttek a lemondás mellett. „Nagyon elkeserítő. Noha tartottunk tőle, hogy ez lesz,

Azonban túl nagy a vírusfertőzés kockázata ott, ahol ilyen sok ember találkozik. Következésképpen idén nyáron nem lesz Roskilde Fesztivál” – írják a közleményben.

Az idei sztárfellépők között lett volna Bob Dylan amerikai énekes-dalszerző és Robert Plant, a Led Zeppelin egykori énekese. A fesztivált június 29. és július 6. között rendezték volna Koppenhága közelében, Roskilde városban.

Nagyjából 180 nagyobb koncertet terveztek, színpadra lépett volna a The Cure, Cardi B és a Tears for Fears is. A rendezvény látogatók tízezreit vonzza minden évben.

Március elején jelentették be, hogy az összef jegy elfogyott az idei fesztiválra.

Az első Roskildét 1971-ben tartották az amerikai Woodstock és a brit Isle of White fesztivál nyomán. Dánia az elsők között volt Európában, ahol szigorú intézkedéseket vezettek be a vírus terjedésének megállítására. Hétfőn Mette Fredriksen miniszterelnök arról beszélt, hogy már egyes korlátozások feloldását tervezik.