Az üres milánói dómban ad húsvéti koncertet Andrea Bocelli

Andrea Bocelli Andrea Bocelli olasz tenorista.
Vágólapra másolva!
Andrea Bocelli világhírű olasz tenor húsvéti koncertjét az üres milánói dómból közvetítik: az előadást élőben lehet majd látni a YouTube-on vasárnap este.
Vágólapra másolva!

Megtartják a világhírű olasz tenor, Andrea Bocelli húsvéti koncertjét. A tervekhez képest lesz némi változatatás: az üres milánói dómban fog énekelni Bocelli. A történelmi katedrális orgonistája, Emanuelle Vianelli kíséri a koncerten, amelyen az Ave Maria és Mascagni Sancta Maria című műve is elhangzik. A Bocelli: Music for Hope ('Bocelli: Zene a reményért') című koncert magyar idő szerint vasárnap este 7 órakor kezdődik Bocelli YouTube-csatornáján.

Az előadás megszervezésében Milánó városán kívül a dóm, a Sugar Music, a Universal Music Group és a YouTube is közreműködött, és

Bocelli a fellépésért nem fogadott el honoráriumot.

„Nagyon örülök, hogy Andrea elfogadta a meghívásunkat” – mondta Giuseppe Sala, Milánó polgármestere. Majd azt is mondta, hogy idén a koronavírus-járvány miatt mindenki számára más lesz a húsvét. „Biztos vagyok abban, hogy Bocelli hangja olyan lesz, mint egy erős, meleg ölelés, amelyet mostanában mindannyian hiányolunk, és megmelengeti Milánó, Olaszország és a világ szívét”.

Bocelli közleményében azt írta, hogy hisz a közös ima erejében: „hiszek a keresztény húsvétban, a feltámadás egyetemes szimbólumában, amire mindenkinek – akár hívő, akár nem, – igazán szüksége van most”. A koncerttől függetlenül a sztártenor alapítványa pénzgyűjtést kezdeményezett, hogy ezzel segítse a járvány frontvonalában küzdő kórházi dolgozók védőfelszereléssel való ellátását.