Online programsorozattal jelentkezik a Várkert Bazár

Nemzeti Hauszmann Terv, budai Várnegyed megújítása, átfogó rekonstrukció, bejárás, 2019.07.12., Várkert Bazár
Vágólapra másolva!
Digitális programsorozatot indít a Várkert Bazár #várkertonline néven - közölte az intézmény szombaton.
Vágólapra másolva!

A Várkert Bazár a koronavírus-járvány miatt kialakult rendkívüli helyzetben is a megszokott formában és minőségben szeretné szolgálni közönségét. A korlátozások ideje alatt

mindenki az otthona kényelmében és biztonságában élvezheti a fővárosi intézmény sokszínű kínálatát

Facebookon, Youtube-on és a Várkert Bazár honlapján.

Az első saját tartalom virágvasárnap indul és húsvéthétfőig tart: Gryllus Dániel, a Kaláka együttes alapítója adja elő Lackfi Jánossal közösen írott dalait, amelyet a Várkert Bazár Facebook-oldalán április 5. és 13. között minden este 19 órától követhetnek az érdeklődők.

A közleményben Gryllus Dánielt idézik, aki elmondta, hogy egy dalciklust ad elő virágvasárnaptól húsvéthétfőig, 9 napon át.

- mutatta be a sorozatot.

Gryllus Dániel egy dalciklust ad elő virágvasárnaptól húsvéthétfőig. Fotó: Polyák Attila - Origo


A húsvéti online programok között lesznek kézműves foglalkozások és zenei tartalmak is, többek között Csík János és a Mezzo, a Muzsikás Együttes és a Kolompos Együttes felvételeit hallgathatja meg a közönség.

Az otthoni ünnepi készülődéshez hasznos tippeket ad április 5. és 13. között a Várkert Bazár Facebook-oldalán naponta jelentkező kézműves foglalkozás. Lesz például tojásfestés, kosárka- és ajtódíszkészítés olyan alapanyagokból, amelyeket mindenki megtalálhat saját otthonában.

A zene mellett az irodalom is fontos szerephez jut, rendszeresen jelentkezik a Várkert Irodalom a megszokott eseményekkel, csak ezúttal online.

A két szerkesztő, Juhász Anna irodalmár és Ugron Zsolna író minden héten kedden 16 órakor jelentkező könyvajánló sorozatot indítottak #énésakönyvem címmel.
Aposztróf élő havi egy alkalommal lesz az eredeti tematika szerint ismert művészek bejelentkezésével Juhász Anna vezetésével, április 21-én Petőfi estet láthatnak a nézők. Ugron Zsolna kéthetente szerdán jelentkezik sorozatával.
A Várkert online sorozat további elemei és a részletes programterv a Várkert Bazár honlapján és Facebook-oldalán érhető el.