8 millió dollárt gyűjtöttek a hétvégi koronavírus-koncerten

Backstreet Boys
Vágólapra másolva!
Nyolcmillió dollárt gyűjtöttek két jótékonysági szervezetnek azon a koronavírus-járvány elleni küzdelemre gyűjtő jótékonysági koncerten, amelyet vasárnap szerveztek Amerikában több tucatnyi zenész sztár részvételével - jelentették be a szponzorok.
Vágólapra másolva!

Két jótékonysági szervezet volt a célpontja a vasárnap esti koronavíruskoncertnek, amelynek Elton John volt a házigazdája, és jó pár világsztár jelentkezett be az otthonából házikoncerttel. A koncert az IHeart Living Room Concert for America elnevezést kapta, és fellépői között volt Billie Eilish, a Backstreet Boys, Mariah Carey, Camila Cabello, Alicia Keys, Shawn Mendes, Billie Joe Armstrong, Dave Grohl, Lady Gaga és Sam Smith is. Valamennyien saját otthonukból mobiltelefonjaik, otthoni kameráik vagy online platformok segítségével csatlakoztak a koncerthez.

Milliókat gyűjtöttek az otthon zenéléssel

A Grammy-díjas énekes-dalszerző Billie Eilish a kanapéján énekelt, a Backstreet Boys pedig öt helyszínről jelentkezett be a koronavírus-járvány elleni küzdelemre gyűjtő jótékonysági koncerten, amelyet vasárnap szerveztek Amerikában több tucatnyi zenész sztár részvételével. Vasárnap tartották az IHeart Living Room Concert for America adománygyűjtő koncertet, amelyen számos világsztár vett részt.

Az egyórás műsort a Fox televízió közvetítette reklámok nélkül, és

a mérések szerint 8,7 millióan nézték.

Az adással nemcsak a járvány miatt megviselt közönséget akarták szórakoztatni, hanem a betegség elleni küzdelem élvonalában dolgozók számára gyűjtöttek adományokat és a kézmosás fontosságára is felhívták a figyelmet. A rádióállomásokon is sugárzott koncerten az ételbankokkal kapcsolatban álló Feeding America alapítvány és egy gyermekmentő alapítvány számára gyűjtöttek pénzt.