Több száz hangoskönyv lett ingyenesen hallgatható az MTVA archívumában

Képkocka A Pál utcai Fiúk címből
Képkocka A Pál utcai Fiúk címből
Vágólapra másolva!
A koronavírus okozta járvány és veszélyhelyzet miatt az MTVA is hozzájárul a jelenlegi időszak minél könnyebb és tartalmasabb átvészeléséhez.
Vágólapra másolva!

A közmédia a kialakult helyzetre reagálva jelentős lépéseket tett, hogy megkönnyítse az oktatási tartalmakhoz és kulturált szórakozáshoz történő hozzáférést. Így az MTVA Archívum is hozzájárul a digitális oktatás fejlesztéséhez és a tartalmas időtöltéshez: a https://archivum.mtva.hu/radio/ oldalon

több száz hangoskönyv válik ingyenesen hallgathatóvá számos kategóriában (mesék, kötelező és ajánlott olvasmányok, rádiójátékok), melyek között mindenki megtalálja az érdeklődésének megfelelőt.

Olyan klasszikusok, mint A Kőszívű ember fiai, az Ábel a rengetegben, a Pál utcai fiúk, a Mesék Mátyás királyról, A Kincses sziget, Robinson Crusoe, vagy a Tom Sawyer kalandjai.

Eddig mely tartalmak váltak elérhetővé?

Az M5 csatorna minden hétköznap este 20.30-ig iskolatévéként működik. Reggel 8-tól este 20.30-ig terjedő műsorsávban a biológia, földrajz, matematika, történelem, nyelvtan, irodalom és a nyelvtanulásé a főszerep. Felsős és Érettségi című műsoraik az általános iskolai és gimnáziumi évfolyamoknak szólnak, Szólalj meg! című sorozatukkal pedig kitekintenek a nyelvtanulás felé. Ezek után a Mindenki Akadémiája című műsoraikban kitekintenek az egyetemi tananyag felé is. Műsoraik visszanézhetőek a Médiaklikk.hu oldalon.

Képkocka A Pál utcai Fiúk címből Forrás: Mokép

Ezzel összhangban a Nemzeti Audiovizuális Archívum (NAVA) az oktatást segítő intézményekkel együttműködésben online hozzáférhetővé tette oktatási tartalmait a Nava.hu oldalon. Mindemellett az MTVA Archívuma a mozgókép nyitásával az elmúlt 60 év legnépszerűbb magyar filmjeit, meséit, klasszikus és fikciós sorozatait teszi elérhetővé korlátozás nélkül a nézők számára a https://m3.hu oldalon.