Már 17 millió forint gyűlt össze a magyar művészek megsegítésére

Thália színház, Budapest színtársulat, előadás, befogadó színházként működik, kultúra, Budapest, Nagymező u. 22-24, 2016.09.02
Thália Színház. Budapest, 2016.09.02.
Vágólapra másolva!
Már 17 millió forint folyt be a Thália Színház által hétfőn létrehozott Színházi Szolidaritási Alaphoz.
Vágólapra másolva!

Megkezdte működését a Thália Színház igazgatója, Kálomista Gábor és művészeti vezető színművésze, Schell Judit által megalapított Színházi Szolidaritási Alap. A kezdeményezés célja, hogy segítséget nyújtson azoknak a művészeknek, akiknek nincs állandó szerződésük kőszínházi vagy egyéb intézménnyel. A Thália Színház az induláskor 15 millió forinttal támogatta az alapot, amelynek

számlaszáma március 18. óta aktív, és eddig több mint tizenhétmillió forint folyt be.

Színházi Szolidaritási Alapot hozott létre a Thália Színház

Hétfőn Színházi Szolidaritási Alapot hozott létre a Thália Színház azoknak a művészeknek a megsegítésére, akiknek nincs állandó szerződésük kőszínházi vagy egyéb intézménnyel. A Thália Színház hétfőn Színházi Szolidaritási Alap létrehozását jelentette be, azoknak a művészeknek a megsegítésére, akik nem rendelkeznek állandó szerződéssel egyetlen kőszínháznál vagy egyéb intézménynél.

A Színházi Szolidaritási Alap pénteki közleményében azt írták: „ezúton is szeretnénk megköszönni az eddigi felajánlásokat, melyeket továbbra is várunk az MKB 10300002-13180023-00014900 bankszámlaszámra. [...] Reméljük, hogy az alap hozzá tud járulni ahhoz, hogy ebben a rendkívül nehéz és eddig számunkra ismeretlen helyzetben egymással összefogva segítse azon kollégákat, akik különösen nehéz helyzetbe kerülnek.”

Az Origónak Schell Judit alapító hétfőn azt mondta, „egy kuratórium fogja eldönteni, hogy milyen mértékben és kiket tud támogatni az alap. A kuratórium pedig művészeti főtitkárokból áll majd össze.” A pénteki közleményt már a kuratórium elnöke, Brüll Krisztina írta alá, aki a Thália Színház művészeti főtitkára. Az alap Facebook-oldalán folyamatos tájékoztatást adnak, elérhetőségük továbbra is a következő: [email protected].