Benkő László: Ilyenkor nem 76 évesnek érzem magam, és minden olyan könnyű

Benkő László Omega
Benkő László
Vágólapra másolva!
Benkő Lászlónál két éve májdaganatot diagnosztizáltak, kemoterápiával kezelték, és bár teljesen eltűntek a daganatok, nem jelentheti ki, hogy meggyógyult. Azt mondta, lelkileg nagyon megviseli a betegség.
Vágólapra másolva!

Az Omeg billentyűse, Benkő László nehéz három éven van túl, de még ma sem jelentheti ki biztosan, hogy meggyógyult. Két évvel ezelőtt májdaganatot diagnosztizáltak nála, életmentő műtétje is volt, kapott kemoterápiás kezelést, és azóta eltűntek a daganatok.

Pár hete, a lábán talált elváltozást, ezért kórházba ment, ahol néhány nap alatt kétszer is megműtötték.

A sípcsontjáról kellett eltávolítani egy daganatos bőrfelületet. A zenész még időben ment orvoshoz, de lelkileg így is nagyon megviseli a betegség, de a zene, a színpad, a közönség mindig erőt ad neki. A Ripostnak azt mondta, „a betegség lelkileg nagyon megvisel.

Számomra a legjobb terápia a munka, a színpadon kell állnom. Bármilyen beteg is voltam, olyan nem történt, és soha nem történhet, hogy miattam elmaradjon egy Omega-koncert. Azt szoktam mondani, engem a színpadról visznek majd a temetőbe.”

Benkő László Fotó: Bielik István - Origo

Benkő László azt is elmondta, hogy miért olyan különleges nagyközönség előtt zenélni, de arról is beszélt, hogyan képes feldolgozni az idő múlását: „nagyon fura, de két külön ember vagyok mielőtt és miután felmegyek a színpadra.

Már nem ugyanaz az ember vagyok, aki voltam korábban a buszmegállóban, vagy a bevásárlóközpontban. Felmegy az adrenalin, látom a boldogságot arcokon, és azalatt a két óra alatt elfelejtjük a körülöttünk lévő világot. Ez az érzés kirángatja az embert az adott korából, olyankor nem 76 évesnek érzem magam és minden olyan könnyű” – mondta Benkő László.