Újabb díjat kapott a tini világsztár, Billie Eilish

EILISH, Billie
London, 2020. február 18. Billie Eilish amerikai énekesnő a Brit Awards elnevezésű brit könnyűzenei díjak 40. átadási ünnepségén a londoni 02 Arénában 2020. február 18-án. MTI/EPA/Vickie Flores
Vágólapra másolva!
A Grammy-díjas Billie Eilish és két londoni rapper, Stormzy és Dave is kapott a Brit Awardsot.
Vágólapra másolva!

Kedd este volt az idei Brit Awards-gála Londonban, és díjat kapott többek között a friss Grammy-rekorder Billie Eilish és két londoni rapper, Stormzy és Dave is. Az év albuma a rapper, Dave Psychodrama című lemeze lett.

Stormzy a legjobb brit szóló előadó kategória győztese lett. A legjobb női szóló előadó díját pedig Mabel vehette át. Az énekesnő édesanyjának, Neneh Cherrynek mondott köszönetet, aki éppen 30 éve maga is elnyerte a brit popzenei díjat.

Az estén, amelynek házigazdája Jack Whitehall televíziós műsorvezető volt, a legjobb együttes trófeáját a Foals szerezte meg, meglepetésre megelőzve a nagy esélyesnek tartott Coldplayt és a Bastille-t is. Az év brit daláért járó díjat az énekes-dalszerző Lewis Capaldi nyerte el, akárcsak a legjobb új előadó címét a Someone You Loved című számáért.

Billie Eilish amerikai énekesnő Forrás: MTI/EPA/Vickie Flores

Billie Eilish, akinek tehetségét február elején négy Grammy-díjjal is elismerte az amerikai lemezakadémia, a Brit Awards szavazóitól a legjobb nemzetközi női előadó díját vehette át. A nemzetközi mezőny legjobb férfi énekese pedig Tyler, The Creator lett.

Nehéz megtippelni a 18 éves világsztár következő dobását

Billie Eilish még csak 18 éves, de már ebben az évben rengeteg dolgot letett az asztalra, pedig még csak február közepe van. Történelmet írt a Grammy-gálán, fellépett az Oscar-díjkiosztón, most meg ő lett a legfiatalabb zenész, aki betétdalt készíthetett az egyik legismertebb filmes franchise-hoz. Nehéz megtippelni a popzene fiatal üstökösének következő nagy dobását.

A 18 éves Eilish az estén bemutatta a Nincs idő meghalni című Bond-filmhez szerzett új főcímdalát is, amelyet egy 22 tagú zenekarral, Hans Zimmer és Johnny Marr közreműködésével adott elő. Az O2 arénában megrendezett gála fellépői között volt még Mabel, Capaldi és Stormzy is. A ceremónia végén Rod Stewart korábbi együttesének tagjaival, Ronnie Wooddal és Kenny Jonesszel adta elő a Stay With Me című klasszikust.