Koncertjük után mentővel vitték kórházba a Pokolgép énekesét

Tóth Attila pokolgép
Vágólapra másolva!
December eleje óta nem állt színpadra a Pokolgép, és most az is kiderült, miért van szükség a nagyobb és komoly szünetre. 
Vágólapra másolva!

December óta nem állt színpadra a jó pár felállással, de 1980 óta aktív Pokolgép. Az idén 40 éves zenekar eddigi történetében még nem fordult elő olyan, hogy elmaradt volna az évzáró Metálkarácsony, de tavaly ez is megtörtént.

Sokáig csak annyit lehetett tudni, hogy egészségi okok vannak a komolyabb kényszerszünet hátterében, az együttes pedig sorra mondta le a korábban meghirdetett koncertjeit. Most pedig kiderült, hogy az együttes frontemberének, a Madách Színház művészeként is tevékeny

Tóth Attilának agyvérzése volt a banda egyik, győri koncertje után.

Tóth Attila egyébként a 2008-as, A Társulat című tévés tehetségkutatóban lett országszerte ismert, majd két évvel később, 2010-ben váltotta Rudán Joe-t a Pokolgép énekesi posztján. A frontember a Blikknek számolt be arról, mi történt vele december elején: „nem vettem komolyan a tüneteket, hiszen a magas vérnyomáson kívül nem volt előjele a dolognak. Azt gondoltam, másnap reggelre kialszom ezt az egészet. Viszont hiába akartam megmozdulni, sem a kezem, sem a lábam nem engedelmeskedett.”

Tóth Attila Forrás: Wikimedia Commons/M-né Kovács Ágnes

Azonnal kórházba vitték másnap, és ahogy a lapnak elmondta, nagy szerencséje volt, hogy nem húzta az időt: „elzáródott a nyaki verőerem. Sokan mondták, ha még egy napot várok, könnyen rámehettem volna” – mondta Tóth Attila, aki azért is akart beszélni betegségéről, hogy felhívja kortársai figyelmét a veszélyekre. „Ez nem volt fair a sorstól. A zenekarban én voltam az erő és a fittség szobra, az egyik legfiatalabbként rendszeresen edzettem, odafigyeltem az étkezésre, ha egyáltalán fogyasztottam alkoholt, azt is csak mértékkel tettem, mégis megtalált a baj.”

Azóta a Pokolgéppel és természetesen a színházban sem lépett fel. Társai – a zenekarban és a társulatnál is – türelmesen várnak rá, mivel Attila még mindig kórházban van, gyógytornázik és folyamatosan énekel. „Nem adom fel. Nálam van a laptopom, rajta az összes Pokolgép-számmal. Nekem a gyakorlás a zeneterápia, és erősít, hogy a hétvégéket már otthon, a szeretteim körében tölthetem, és egy kicsit elengedhetem magam.”

A hétvégén már próbálni is fog a Pokolgéppel,

és nagyon reméli, hogy március 21-ei, szolnoki és május 9-i, a Barba Negrába meghirdetett koncertjére visszatérhet. „Az orvosok szerint, ha ilyen ütemben gyógyulok, ott lehetek, de arra most még csak titokban merek gondolni, mikor vehetem fel újra a színházi szerepemet.”