A Sepultura is fellép az idei Rockmaratonon

music festival Horizontal
Andreas Kisser, guitarist of the Brazilian heavy metal band Sepultura performs at the main stage of Rock in Rio festival 2019 at the Olympic Park, Rio de Janeiro, Brazil, on October 4, 2019. - The week-long Rock in Rio festival started September 27, with international stars as headliners, over 700,000 spectators and social actions including the preservation of the Amazon. (Photo by MAURO PIMENTEL / AFP)
Vágólapra másolva!
A Sepultura, a Cradle of Filth, Marky Ramone, az Agonist és az Infected Rain is fellép a 2020-as Rockmaraton fesztiválon.
Vágólapra másolva!

Idén július 6. és 11. között rendezik Rockmaraton fesztivált a dunaújvárosi Szalki-szigeten. Ezzel teljessé vált a legrégebbi hazai rock-metál fesztivál, az idén 30 éves Rockmaraton programja. A Sepultura július 8-án lép fel a fesztiválon, és nyilván sok számot játszanak majd a legújabb, múlt héten megjelent albumukról. A brazil thrash metál együttes legutóbb 2018-ban járt Magyarországon, akkor a fővárosi Barba Negra Music Clubban.

A jövőre 30 éves brit extrém metál együttes, a Cradle of Filth, Dani Filth és csapata a tavalyi Fezen-es fellépés után ad július 10-én koncertet a Rockmaratonon. A kultikus amerikai punkzenekar, a Ramones utolsó élő tagja, Marky Ramone bandája, a Marky Ramone's Blitzkrieg július 11-én lép fel, setlistjüket pedig nyilván telerakják majd klasszikus Ramones-dalokkal. A Vicky Psarakis énekesnővel megújult kanadai Agonist 10-én a Hammerworld nagyszínpadon játszik, ahol előttük a moldovai nu metál csapat, az Infected Rain lép fel.

A szervezők tájékoztatása szerint az idei Rockmaratonon kétszáz zenekar ad koncertet, köztük több mint harminc külföldi. Azt már korábban bejelentették, hogy a jubileumi fesztiválon színpadra lép az Accept, az Ensiferum, a Kataklysm, a Destruction, a Crystal Lake, a Wolfbrigade, a Get the Shot, a Cockney Rejects, a Harakiri for the Sky, a Chelsea Grin, a Rise of the Northstar, a Suicidal Angels, a Dark Tranquillity, az Agnostic Front és az Eskimo Callboy. A nemzetközi szereplők mellett a hazai színtér legjobbjai is koncertet adnak a Szalki-szigeten.