1 millió dollárral segíti a New York-i zeneoktatást Paul Simon

Paul Simon
2899163 07/25/2016 Musician Paul Simon at the Democratic National Convention in Philadelphia. Stringer/Sputnik
Vágólapra másolva!
Paul Simon amerikai zenész egymillió dollárt adományozott zeneoktatásra New York-i iskoláknak.
Vágólapra másolva!

A 78 éves Paul Simon egymillió dollárt, (körülbeül 300 millió forint) adományozott zeneoktatásra New York-i iskoláknak. Az összegből többek között zenetanárok ösztöndíjait, mentorprogramokat és a diákok zeneóráit finanszírozzák – jelentette be hétfőn New York polgármestere, Bill de Blasio.

A pénz a 12-szeres Grammy-díjas zenész 2018-as búcsúkoncertjéből származik,

melynek utolsó állomása a New York-i Flushing Meadows Corona Park volt. Simon a helyszíntől nem messze töltötte a gyerekkorát.

Suttyomban kiadott kislemezből világhírnév

Paul Simon csütörtökön ünnepli 75. születésnapját. Azon kevesek közé tartozik, akik kétszer is bekerültek a Rock and Roll Hall of Fame-be, azaz a Hírességek Csarnokába. Sőt, éppen tíz éve a Time magazin választotta be a világunkat formáló 100 legjelentősebb ember közé.

„A New York-i közoktatási rendszer egykori tanulójaként jó látnom, hogy virágzanak a zenei tehetségek, és nagyon várom, hogy láthassam, mit mutatnak fel ezek a gyerekek az új program hatására” – mondta Paul Simon. Régi barátjával és alkotótársával, Art Garfunkellel közös, Simon & Garfunkel nevű formációval és szólóban is világhírűvé vált zenész olyan dalokkal vált ismertté, mint például a The Sound of Silence. A magyar családban az Egyesült Államokban született Paul Simon tagja a Songwriters' Hall of Fame-be, és mind a Simon & Garfunkel duó tagjaként, mind szólózenészként bekerült a Rock & Roll Hall of Fame-be is.