Nézze meg, hogy hallgat Eminemet Martin Scorsese

Martin Scorsese Filmtörténeti gengsztermozi: tizenöt érdekesség Az írről
Martin Scorsese
Vágólapra másolva!
Eminem sokakat meglepett a vasárnapi, oscaros fellépésével. A megszokott zenei programot megtörve engedték színpadra a rappert, aki ki is tett magáért. A közönség nagy részének örömére. A legérekesebb reakciót talán Martin Scorseséből váltotta ki az előadás. 
Vágólapra másolva!

A vasárnapi Oscar-gála meglepetésfellépője volt Eminem, akinek minikoncertje megtörte a díjkiosztó évek óta megszokott zenei struktúráját. Ugyanis rendszerint csak a legjobb eredeti betétdal jelöltjeit szokták előadni az Oscar-gálákon, illetve élőzenei aláfestés szokott lenni az In Memoriam szekció, azaz a legutóbbi díjátadó óta meghalt alkotókra emlékező rész alatt. Idén ezeken kívül jött még Eminem, aki a 2002-es, 8 mérföld című életrajzi filmjéhez készített betétdalát adta elő élőben. A dallal annak idején megkapta a legjobb betédtalért járó Oscar-díjat, amit érdekes módon csak azért nem tudott átvenni, mert

úgy érezte, úgysem ő kapja, így nem is ment el a gálára.

Most, 18 évvel később így pótolt:

A lüktető zene sokakat felrázott, egyes közönségi szektorokban szinte ülve táncoltak az emberek, de minimum törzsből bólogattak. A felvételen a szöveget Eminemmel együtt éneklő Gal Gadot (02:11) mellett az Oscar-díjas Martin Scorsesét (01:56) is mutatja a kamera, de láthatjuk Brie Larsont is (00:58),

aki szinte el sem hiszi, amit lát,

akkorákat pislog. Eminem a Twitterre kitette a rövid videót, amikor Barbra Streisand 2003-ban bejelenti, hogy ő kapja az Oscart a Loose Yourself című betédaláért.

Annyit írt a videóhoz: „nézd, ha van még egy lövésed, még egy lehetőséged...” Egyébként a közönség álló tapssal jutalmazta Eminem vasárnapi előadását.