Újabb világsztárok jönnek Magyarországra nyáron

Balaton Sound 2019 07.07. szombat 4. nap
Vágólapra másolva!
További neveket jelentettek be az idei Balaton Soundra. Köztük van DJ Snake, Steve Aoki, Lost Frequencies és Paul van Dyk is. 
Vágólapra másolva!

A korábban bejelentett sztárok mellé újabb neveket adtak ki az idei fesztiválra a Balaton Sound szervezői. Fellép idén Zamárdiban a 2019-es elmaradt koncertjét tavaly megjelent stúdióalbumával is pótló Dj Snake, a DJ Mag előkelő 10. helyét elfoglaló Steve Aoki, a Tomorrowland rezidens Lost Frequencies és az új lemezét tavaly kiadó trip-hop/hiphop/elektropop énekesnő, Banks is.

Zamárdiba jön a világ egyik legkeresettebb DJ-je, Paul van Dyk, és a moombahton és a moombahcore műfajok úttörőjeként ismert Dillon Hart Francis is. Továbbá játszani fog az idei Soundon Carnage, az amerikai rapper, JPEGMAFIA, a berlini székhelyű techno duo, a Pan-Pot, az alternatív DJ-k legjobbjainak listáján jegyzett Patrick Topping és a holland techno szintér egyik legsikeresebb fellépője, Reinier Zonneveld is.

Életkép a tavalyi fesztiválról Fotó: Rockstar Photographers

A Sound vendége lesz idén a minimál techno, a deep house és a melankolikus pop egyvelegét ügyesen tálaló Jan Blomqvist & Band, a Samir és Diego alkotta holland duó, azaz a Moksi, a berlini székhelyű elektronikus zenei páros, a Mind Against, a világ legnagyobb partiközpontjain fantasztikus techno/house bulikat celebráló Rodriguez Jr., a hardtrap keresztapjaként aposztrofált SayMyName, londoni székhelyű DJ/producer, Archie Hamilton.

Komoly nemzetközi díjat kapott a Balaton Sound

Szerdán, késő este kezdődött a legnagyobb nemzetközi fesztiválelismerés, a European Festival Awards díjátadó gálája Groningenben, ahol az Egészség és Biztonsági Fejlesztések kategóriában a Balaton Sound Safety First programja kapta meg a fődíjat. A Balaton Sound Safety First elnevezésű programja kapta meg az első díjat szerda este a European Festival Awards gáláján a hollandiai Groningenben.

A nemzetközi felhozatalhoz ezúttal magyar nevek is csatlakoztak. A 2020-es Soundon immár biztos fellépő lesz a Halott Pénz, Majka&Curtis és a Wellhello. A fesztivál korábban egy igen erős bejelentéssel indított, melyben ott szerepelt Martin Garrix, Dimitri Vegas & Like Mike, Kygo, Don Diablo, Robin Schulz, Danny Tenaglia, Deborah De Luca és sokan mások. A szervezők elmondták, hogy a látogatók kérésének eleget téve tavaly már kísérleti jelleggel bevezették, hogy részletre is lehet vásárolni Sound belépőket illetve szolgáltatásokat. A nagy érdeklődésre való tekintettel ezt a lehetőséget idén is biztosítják a vendégeknek.