Andorai Péter nem láthatja utolsó filmje bemutatóját

Andorai Péter
Andorai Péter ad interjút 2016 december 16-án
Vágólapra másolva!
A Magyar Mozgókép Szemlén mutatják be Szabó István új filmjét, a Zárójelentés-t. Ez volt a február elsején meghalt Andorai Péter utolsó filmes szerepet. A szemlén külön is megemlékeznek majd a nemzet színészéről. 
Vágólapra másolva!

Szabó István új filmjével, a Zárójelentés-sel nyitják meg az idei Magyar Mozgókép Szemlét február 25-én. Ez az utolsó film, amiben Andorai Péter játszott. A Kossuth-díjjal és a Nemzet Színésze címmel is kitüntetett színművész február elsején halt meg, de fia azt mondta, hogy nagyon várta a bemutatót, ahogy a szakma véleményét is.

Szabó István: Andorai Péter nagyon jó barátom volt

Mint megírtuk, 71 évesen meghalt Andorai Péter, aki talán leghíresebb és legnagyszerűbb alakítását Szabó István rendezésében, az 1980-ban bemutatott Bizalom című, Oscar-jelölt filmben nyújtotta. A film készítéséről és a közös munkáról kérdeztük Szabó Istvánt. Szabó István azt mondta Andorai Péterről, hogy nagy színész volt, kiváló kolléga, akivel nagyon felemelő volt a közös munka.

Ifjabb Andorai Péter a Ripostnak azt mondta, „tudom, hogy nagyon jó élménye volt a forgatásról, és nagyon szerették ott őt. Boldoggá tette őt az a három nap, amíg dolgozhatott.

és milyen lesz a végeredmény. Amiatt is izgult, hogy miként fogadja majd őt a szakma és a közönség, hiszen évek óta nem szerepelt már. De sajnos ezt már nem tudhatja meg...” Andorai Péter a tavalyi szemlén kapta meg több évtizedes munkája elismeréseként a Magyar Filmakadémia Egyesület életműdíját. Andorai Péterről a bemutatón kívül is megemlékeznek a 25-én kezdődő szemlén.