Egy érmére került a királynő és a Queen együttes

2020.01.21. 11:55

A Queen az első brit rockegyüttes, amelyik egy pénzérmére került a királynővel. 

Emlékérméket bocsátott ki a brit Királyi Pénzverde a Queen együttes tiszteletére. Így ők lehetnek az első brit rockegyüttes, amelyik egy érmén szerepel II. Erzsébet királynővel. A pénzverde a Zenei legendák című új sorozata keretében örökítette meg pénzérméken a Queent. Hétfőn bocsátották ki az érméket, melyek egyikén a zenekar négy tagjának hangszerei is megjelennek. 

„Íme az első érme, amelyen a Queen és a királynő (Queen) látható” – fogalmazott Brian May a fenti videóban. A gitáros arra utalt, hogy az érme egyik oldalán II. Erzsébet, a másikon pedig az együttes képe látható.

Chris Facey, a Királyi Pénzverde érmetervezője korábban elmondta, hogy az érméken feltűnő hangjegyek a Queen 1975-ben megjelent Bohém rapszódia című dallamát idézik. Az emlékérmét arany, ezüst és egy olcsóbb változatban is meg lehet vásárolni a pénzverdétől. Az ötfontos érméket korlátozott példányszámban lehet megvásárolni, az olcsóbbat 13 fontért (5100 forintért), a drágább, aranyozott verziót pedig már csak 2020 fontért (800 ezer forintért).

további tartalmak a rovatból