Whitney Houston és a Depeche Mode is a legnagyobbak közé kerülnek

Whitney Houston
US singer Whitney Houston performs on stage during the 183rd edition of the TV show presented by "Wetten, dass..?" (Let's Make a Bet) on October 3, 2009 in Freiburg, southern Germany. AFP PHOTO DDP/ JOERG KOCH GERMANY OUT
Vágólapra másolva!
Whitney Houston, T. Rex és a Depeche Mode is bekerül 2020-ban a Rock & Roll Hírességeinek Csarnokába.
Vágólapra másolva!

Szerdán nyilvánosságra hozták, kiket iktatnak be idén a Rock & Roll Hall of Fame-be, a hírességek csarnokába. A 6 új tagot 16 jelölt közül választották ki. A jelöltlistát egy bizottság válogatotta össze októberben.

Az ünnepélyes beiktatás májusban lesz

majd Clevelandben. A szerdai bejelentés szerint Bruce Springsteen producere, Jon Landau az Ahmet Ertegunról elnevezett különdíjat kapja. Ezzel az elismeréssel tüntetik ki a Ticketmaster és a Live Nation Entertainment korábbi főnökét, Irving Azoffot is.

A Rock & Roll Hírességek Csarnokába azok kerülhetnek be, akik több mint 25 éve adták ki első albumukat. Tavaly Janet Jackson, Stevie Nickset, a Roxy Musicot, a Radioheadet, a The Cure-t, a The Zombiest és Def Leppardot iktatták be.

Whitney Houston 2012-ben, 48 évesen halt meg. Minden idők egyik legsikeresebb amerikai énekesnője volt, akit színésznőként is elismertek. Az I Will Always Love You című száma 14 hétig vezette Billboard listáját, több mint 20 millióan vásárolták meg, és ezzel rekordot állított fel a női előadók között.

A T. Rex londoni rockbanda a hetvenes években futott be olyan számaival, mint a Get It On, a 20th Century Boy vagy a Ride a White Swan. Énekesük, Marc Bolan 29 évesen egy autóbalesetben halt meg. A '80-as évek eleje óta működő Depeche Mode legutóbb 2018-ban lépett fel a VOLT Fesztiválon.

A mikrofonállvánnyal szerelembe eső Dave Gahan behatolt az álmainkba

Eljött hát az az ünnepinek mondható nap, amikor egy A-listás, a világ bármely stadionját rogyásig megtölteni képes világsztár nem azért érkezett kis országunkba, hogy Budapesten bulikázzon, hanem éppenséggel azért, hogy megtöltsön egy megyei jogú város melletti hegyvonulatok által körülölelt idilli rétet. Ez röviden azt jelenti, hogy a legsúlyosabb világegyetemsztárok közé tartozó Depeche Mode a soproni VOLT Fesztiválon koncertezett.

A brooklyni hip-hop sztár, Notorious B.I.G. (Christopher Wallace) a rapvilágra volt nagy hatással rövid pályafutása során.

Még csak 24 éves volt, mikor 1997-ben lelőtték. A gyilkosságot máig sem sikerült felderíteni.

A Doobie Brothers csaknem 50 millió lemezt adott el. Legismertebb számaik közé tartozott a Listen to the Music, a Takin' It to the Streets és a What a Fool Believes.

A Nine Inch Nails egy industrialmetal-együttes, melyet Trent Reznor alapított 1988-ban Clevelandben. Zenéje számos műfajban szólal meg, mégis az elektromos vonal a leghangsúlyosabb benne. Az együttes több mint 20 millió lemezt adott el, és 2016 óta duóról van szó, ugyanis a brit Atticus Ross csatlakozott Reznorhoz.