Komoly nemzetközi díjat kapott a Balaton Sound

2020.01.16. 11:09

Szerdán, késő este kezdődött a legnagyobb nemzetközi fesztiválelismerés, a European Festival Awards díjátadó gálája Groningenben, ahol az Egészség és Biztonsági Fejlesztések kategóriában a Balaton Sound Safety First programja kapta meg a fődíjat.

A Balaton Sound Safety First elnevezésű programja kapta meg az első díjat szerda este a European Festival Awards gáláján a hollandiai Groningenben. A magyar fesztivál programját az Egészség és Biztonsági Fejlesztések kategóriában díjazták. 

Forrás: Origo

A Safety First 2018-ban debütált a Balaton Soundon, és lényege, hogy egy szakértői csapat, illetve a fesztiválozók bevonásával tesz konkrét lépéseket annak érdekében, hogy minél tudatosabban és biztonságosabban szórakozzanak a fiatalok. A program népszerűségét mutatja az is, hogy 2019-ben már – az első évhez képest – kétszer annyi önkéntes csatlakozott a Safety First programhoz. Fülöp Zoltán, a Balaton Sound főszervezője így nyilatkozott a programmal kapcsolatban: „a Safety First programmal célunk, hogy a fesztiválozókat a felelősségteljes szórakozásra, saját magukra és egymásra való odafigyelésre ösztönözzük nem csak a Balaton Soundon, hanem bármely tömegrendezvényen. 2019-ben mindezt a közel 100 fős Safety First önkéntes csapattal, a közvetlen segítségkérést lehetővé tevő SoundWatch funkcióval és a nagyköveteink által megfogalmazott tanácsok minél szélesebb körhöz való eljuttatásával igyekeztünk elérni, azzal a céllal, hogy a nemzetközi közönséghez is eljusson a program léte.”

A kategóriában olyan fesztiválokat előzött meg a Sound, mint a német Happiness, a szlovák Pohoda vagy a szintén német Wat en Schlick fesztiválok. A Balaton Sound korábban már a European Festival Awards megmérettetésén elnyerte a Legjobb Közepes Méretű Fesztivál fődíját is.

további tartalmak a rovatból