Könyvtárat csináltak a leselejtezett utasszállítóból

Vágólapra másolva!
Ifjúsági könyvtárrá alakítottak egy Boeing 737-es repülőgépet Mexikóváros egy nagyon rossz közbiztonságú kerületében.
Vágólapra másolva!

20 éves szolgálat után, néhány évvel ezelőtt vonták ki a forgalomból azt a Boeing 737-es repülőgépet, amelyből ifjúsági könyvtárat csináltak Mexikóvárosban. Az új intézmény

a város egyik legkevésbé biztonságos kerületében üzemel majd.

A leselejtezett gépet a kerület az Aviacsa mexikói légitársaságtól vásárolta meg. Ennek a kerületnek a legnagyobb a lakossága a 16 kerületből álló mexikói fővárosban, és a bűnözési arány is nagyon magas.

A gépet egy olyan helyszínen állították fel, ahol gyakran gyülekeznek és drogoznak a fiatalok. A repülőre virágokat és pillangókat festettek. A repülőből lett könyvtárat vasárnap nyitották meg. A könyvtárban 240 kötet, 2400 PDF könyv, továbbá hangoskönyvek, 26 számítógép és egy félprofi repülési szimulátor várja a gyerekeket és fiatalokat – írja a Mexico News Daily.

A látogatókat három légiutas-kísérőnek öltözött kerületi közalkalmazott fogadja, akik a repüléssel kapcsolatos kérdésekben is felkészültek. A kerület azt tervezi, hogy egy másik gépet, egy Boeing 757-est is könyvtárrá változtat a kultúra támogatásának jegyében.