Vágólapra másolva!
Összesen hatvan évet fog felölelni Pásztor Erzsi önálló estje a Turay Ida Színházban.
Vágólapra másolva!

Veri az ördög a feleségét címmel készül önálló esttel a Kossuth-díjas Pásztor Erzsi a Turay Ida Színházban. A színésznő az esttel nemcsak a közönségét ajándékozná meg, hanem fontos tényező, hogy ez lenne az első premierje daganatos betegsége óta. A Borsnak elmondta, hogy a betegség óta sem tűnt el: „futó darabjaimban játszottam, forgattam, és számos interjút vállaltam.

A műsor még kidolgozás alatt van, de már rengeteg sztorit és képet gyűjtöttem össze, ami biztos érdekelné a közönséget, képes vetítéssel illusztrálva.”

Pásztor Erzsi beszél direktorok kegyeltjeiről, civil és szakmai bánatokról

A Kossuth-díjas színésznőt a legszélesebb közönség az első hazai tévés szappanopera, a Szomszédok Janka nénijeként szerette meg. Ám pályafutását olyan nagy sikerű alakítások is fémjelzik, mint a Macskajáték Orbánnéja, a Bors néni címszerepe. Vagy éppen a Veri az ördög a feleségét című film Kajtárnéja, amelyért elnyerte az 1978-as Filmszemle legjobb színésznőjének járó díját.

A színésznő azért nem szeretett volna ennél többet elárulni a a produkcióról, mert ebben a korban szerinte már nem szabad nagyon előre tervezni: nyolcvankét éves vagyok, most is felhívtak és felkértek egy tavaszi beszélgetésre, amire persze igent mondtam, de hozzátettem viccesen: »csak éljük meg!« Januárban nem tervezünk márciusra az én koromban, hiszen szegény Gesztesi Karcsi példája is mutatja, hogy egy pillanat alatt vége lehet mindennek.”