Vágólapra másolva!
Sokan irigylik a munkakedvét és munkatempóját Bodrogi Gyulának, aki 85 évesen is nagyon aktív. Ugyan a Nemzet Színésze úgy döntött, egyetlen új előadást vállal, de így is játszik még mellette nyolc másikban.
Vágólapra másolva!

A 85 éves Bodrogi Gyula munkatempóját és energiáját még midig sokan irigylik. Noha visszavett a tempóból, mert idén csak egy új előadást vállal, de így van mellette nyolc másik, amikkel folyamatosan színpadon van.

Bodrogi Gyula fotó: Talán Csaba

A Nemzeti Színház művésze kora ellenére 60 éve a pályán van, és nem vonul vissza. Igaz, a Nemzet Színésze idén úgy döntött, egyetlen új előadást vállal az évad második felére.

Régen Gyuszika voltam, aztán Gyula, ma már Gyula bácsi

Április 15-én nyolcvanöt éves lesz Bodrogi Gyula, Kossuth-díjas, kiváló művész, a nemzet színésze. Energikus, vidám, mindig mosolyog, és a színpadon most is zseniális, mint amilyen mindig is volt. Nem olyan régen láttam az Egy ember az örökkévalóságnak című darabban a Nemzeti Színházban Wolsey bíboros szerepében.

„A Tizenhárom almafa lesz az új bemutatóm idén Vidnyánszky Attila rendezésében, ami Trianon 100 éves évfordulója apropóján készül. Nem szoktam válogatni, mindig várom, hogy a színházam milyen nagyszerű feladatokkal talál meg. Valóban csak egy új előadás, de

a hét nemzetis előadásom mellett megy a János vitéz a Budapesti Operettszínházban, és a József Attila Színházban a Mici néni két élete Esztergályos Cilikével és Galambos Erzsivel. Elegek nekem most ezek a feladatok, elégedettebb nem is lehetnék, és amíg szerencsére megvan az egészség, addig remélem, gondolnak rám és ugyanolyan szeretettel fogad a közönség, mint eddig” – mondta a Borsnak Bodrogi Gyula.