Gesztesi Károly péntek reggel még a Mokkában beszélt hitéről - videó

2020.01.05. 10:37

Gesztesi Károly nemrég újra iskolapadba ült és hittudományokkal kezdett foglalkozni. A színész tragikus halála előtt egy nappal beszélt erről a TV2 Mokka című műsorában.

Minden emberbe bele van kódolva a hit. Van, aki él vele, van, aki nem - kezdte a beszélgetést Gesztesi Károly, aki néhány komoly ember prédikációját hallgatva kezdett el mélyebben a hittudományokkal foglalkozni.

Édesanyjától korábban többször is kapott Bibliát, amit olvasott ugyan, a szívében érezte is, de sok dolgot nem értett benne. Egy rádióműsorban találkozott össze Németh Sándorral, a Hit Gyülekezete vezetőjével, aki javasolta, hogy kezdjen el hittudományokat tanulni. Felvételizett is egy hitéleti akadémiára, de elsőre nem sikerült bejutnia.

Negyven éve rúgtak ki utoljára a főiskoláról, azt is nehezen éltem meg. Hála Istennek, rég buktam meg színdarabbal vagy filmmel, úgyhogy nagyon rossz érzés volt ez a kudarc, de összeszedtem magam, rászántam az egész nyarat, és felkészültem. Azt mondták, így már igen jó pontszámmal kerültem be - mesélte a színész.

"Ha valami feladatom lehet a hittel, talán az, hogy ha valaki megkérdez róla, akkor tudjak úgy válaszolni, hogy esetleg előrébb viszem vele a másik életét" - mondta Gesztesi Károly egy nappal a tragikus halála előtt.