Besenczi Árpád: Ott voltam, amikor megismerkedett Liptai Claudiával

2020.01.04. 21:17

Besenczi Árpád, színész-rendező, a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház igazgatója nagyon régóta ismerte Gesztesi Károlyt. Az Origónak arról mesélt, hogy már Zalaegerszegen, a katonaságban összeismerkedtek, barátságuk pedig azóta is tartott, közel álltak egymáshoz. 

"Nagyon régről ismertem Karcsit. Mindketten Zalaegerszegen katonáskodtunk, ő előfelvételis színészként, én jogászként. Hozzájuk csapódtam. Gesztesi Károly és Ternyák Zoltán voltak a színészjelöltek hangadói" - mondta Besenczi.

"Sok időt töltöttünk a színházban az eltávozások idején. Később Karcsival társak lettünk a Színészválogatottban, együtt dolgoztunk a budapesti József Attila Színházban a Tévedések vígjátékában, az Éjjeli menedékhelyben. Hosszú ideig játszottuk a Kölcsönlakás két főszerepét is. Ott voltam, amikor megismerkedett Liptai Claudiával, akivel akkoriban forgattam a Csííízt. Közel álltunk egymáshoz, még úgy is, hogy én visszatértem Zalaegerszegre. Nagyon sajnálom a halálát, nagyszívű, remek humorú ember volt, és egy igaz barát

- tette hozzá.