A vécén ült, mikor megtudta, hogy csatlakozhat a Metallicához

koncert Puskás Ferenc Stadion Népstadion Metallica Kirk Hammett Metallica és előzenekaraik a Puskás Ferenc Stadionban.
Metallica és előzenekaraik a Puskás Ferenc Stadionban.
Vágólapra másolva!
Először azt hitte, csak egy áprilisi tréfa az egész, aztán pár nap múlva már küldték neki a megtanulandó dalokat.
Vágólapra másolva!

Kirk Hammett gitáros 1983-ban váltotta Dave Mustainet a Metallicában, rövidel az együttes első stúdióalbuma, a Kill 'Em All megjelenése előtt. Egy eddig nem publikált, a Metal Hammernak adott interjúban Kirk Hammett elmondta, hogy a vécén ült, mikor felhívta a Metallica hangmérnöke azzal, hogy csatlakozzon hozzájuk. 1983. április 1. volt, így Hammett joggal gondolta, hogy csak tréfa az egész, de pár nappal később meg is kapta a demó anyagot.

Hammett ekkoriban még az Exodusban játszott, amit 1979-ben alapított többedmagával. Mikor közölte a tagokkal, hogy átmegy a Metallicába, nagyon kiborultak. „Elmondtam a srácokank az Exodusban, és kiborultak. Nagyon mérgesek voltak. Emlékszem, Paul Baloff (énekes - a szerk.)

Azt mondta »nem hiszem el,hogy ezt teszed, Kirk«, aztán rám öntötte a sörét. Én meg csak tűrtem, és azt mondtam, igen, igen, tudom.”

Kirk Hammett a Metallica 2017-es budapesti koncertjén Fotó: Tuba Zoltán - Origo

Arra a kérdésre hogy az Exodus miért nem tudta elérni azt a szintet, amelyet a Metallica, Kirk Hammett azt válaszolta, hogy nagy szerepük volt benne az együttes drogproblémáinak és a lemezkiadóval kapcsolatos problémáiknak. Ettől függetlenül egy hihetetlenül jó együttesnek tartja őket még mindig. Az utána a bandához csatlakozott Gary Holt pedig egy fantasztikus gitáros szerinte.