Megkezdte az újranyitás előkészítését a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár

A Magyar Igazság kútja díszkút EGYÉB TÁRGY ÉPÜLET épületfotó este esti felvétel esti kivilágítás fa FOTÓ FOTÓTÉMA Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár könyvtár középület lombosfa MŰVÉSZETI STÍLUS NAPSZAK neobarokk NÖVÉNY TÁRGY városkép Wenckheim-palota
Budapest, 2015. november 25. Az egykori Wenckheim-palota neobarokk épülete esti kivilágításban a Szabó Ervin téren, a főváros VIII. kerületében. Ma a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár központja. Épült 1890-ben, Pucher József tervei alapján. Az előtérben "A Magyar Igazság kútja" Szentgyörgyi István szobrászművész 1929-ben felállított alkotása. MTVA/Bizományosi: Róka László *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Vágólapra másolva!
A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár megkezdte az újranyitás előkészítését, az első ütemben a Központi Könyvtár mellett 15 bibliotéka kezdi meg a könyvek visszavételét és kölcsönzését.
Vágólapra másolva!

Megkezdte az újranyitás előkészítését a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár. Az első ütemben a Központi Könyvtár mellett 15 fiókkönyvtár kezdi meg a könyvek visszavételét és kölcsönzését. A második ütemben 11 könyvtár nyitását tervezik, a harmadik ütemben pedig 20 újabb könyvtár nyit ki hasonlóan szűkített szolgáltatással.

A könyvtári tagságok, a kikölcsönzött könyvek és az egyéb az dokumentumok lejárati idejét a könyvtár folyamatosan meghosszabbítja, erre az időszakra késedelmi díjat nem számolnak fel. A nyitást követően

további egy hónap türelmi időt adnak a dokumentum visszavitelére.

Az egykori Wenckheim-palota neobarokk épülete esti kivilágításban a Szabó Ervin téren, a főváros VIII. kerületében. Ma a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár központja. Forrás: MTI/Róka László

Jelenleg 231 457 kötet van 63 688 olvasónál. Az olvasóknak előzetes értesítést küldenek arról, hogy mikor és milyen szabályok betartása mellett várják őket. A könyvtárakban ütemterv szerint végzik a leltárakat, áttekintik az állományt, és ahol lehet, átrendezik a tereket. Többek között megújul a Török utcai könyvtár és bővül a Csertő parki ideiglenes könyvtár alapterülete. Befejezéséhez közeledik a VIII. kerületi Ötpacsirta utca 4. szám alatti épület felújítása, a kivitelező pedig folyamatosan végzi a VI. kerületi Teréz krt. 2-4. szám alatti ingatlan könyvtárrá alakítását.

Ezekben a hetekben is megvásárolják a könyvújdonságokat és feldolgozás után kiszállítják a tagkönyvtárakba, hogy a nyitást követően minél több újdonság álljon az olvasók rendelkezésére. A könyvtárak Facebook-oldalán emellett folyamatosan frissülő ajánlókkal, online játékokkal, hasznos tartalmakkal várják az érdeklődőket.