McCartney egyetlen mondattal elintézte a Rolling Stonest

Sir Paul McCartney vállalja ősz haját
Vágólapra másolva!
Paul McCartney élő rádióműsorban jelentette ki, hogy a Beatles bizony jobb volt, mint a Rolling Stones. 
Vágólapra másolva!

A héten Paul McCartney telefonon jelentekezett be a híres amerikai rádiós, Howard Stern reggeli műsorába. A beszélgetés alapja egy új Beatles-dokumentumfilm volt, ami a tervek szerint szeptemberben fog kijönni, de emelett rengeteg témát érintettek. Aztán Howard Stern bedobta azt a mondatot, hogy a „a Beatles jobb, mint a Rolling Stones”. Erre McCartney kisebb nevetés után annyit mondott, hogy erről nem nehéz őt meggyőzni: „én mindig is ezt mondtam. De tudni kell, hogy a Stones egy fantasztikus banda, és mindig megnézem őket, amikor tehetem. Óriási együttes. [...] Imádom őket.

Amikor írják a dalaikat, azoknak csak bluesos gyökereik vannak. Mi azért többféle hatásnak engedtünk” – mondta McCartney.

Aztán azt is elmesélte, hogy a Stones gitárosa, Keith Richards egyszer azt mondta neki, hogy „ti nagyon szerencsések vagytok, mert nektek négy énekesetek van, nekünk meg csak egy”. McCartney azzal folytatta, hogy még rengeteg különbség van, és noha nagyon szereti a Stonest, a gondolatmenet végén csak annyit mondott, „de egyet értek veled, a Beatles jobb volt”. Nyilván nagyon

furcsa lett volna, ha azt mondja,

nagyon szerette a Beatlest, de sokkal jobbnak tartja a Rolling Stonest, csak soha nem merte elmondani senkinek.

Balra a Rolling Stones borítója (Their Satanic Majesties Request) 1967 decemberéből, jobbra pedig a Beatles Bors őrmestere (Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band), ami 1967 májusában jött ki Forrás: Wikimedia Commons

Aztán beszéltek arról is, hogy a Rolling Stones hogyan követte a Beatles lépéseit kisebb késésekkel. Ilyen volt az is, mikor fél évvel a Beatles talán legsikeresebb albuma, a Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band című albuma után a Rolling Stones is kiadott egy pszichedelikus lemezt (Their Satanic Majesties Request). Ráadásul a borítót is nagyon hasonlóra tervezték. Egyébként az itthon csak Bors őrmesterként emlegetett lemezt a Rolling Stone magazin minden idők legjobb lemezének kiáltotta ki.

McCartney szerint ilyen koppintás volt az is, mikor ők elmentek Amerikába, óriási sikerük volt, aztán nem sokkal később a Stones is repülőre ült, és az Egyesült Államokban turnézott. Egyébként a két banda egy korszakban, két éves különbséggel alakult. A Beatles 1960-ban indult, míg Jaggerék két évvel később indultak világot megváltó útjukra.