Candy Dulfer holland szaxofonos is fellép az idei Jazzpikniken

Candy Dulfer
Gdynia, Poland 31st, July 2015 Dutch smooth jazz and funk alto saxophonist Candy Dulfer performs live on the stage in Gdynia, during 10th edition of Ladies' Jazz Festival (Photo by Michal Fludra/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Candy Dulfer is koncertet ad az idei Paloznaki Jazzpikniken. A világhírű holland szaxofonos július 31-én lép fel a fesztiválon.
Vágólapra másolva!

Július 31-én lép fel az idei Jazzpikniken Candy Dulfer világhírű holland szaxofonos, aki utoljára 5 év után tér vissza a paloznaki rendezvényre. Koncertjén Nils Landgren svéd harsonás lesz a vendég.

Candy Dulfer többször lépett fel már Magyarországon, először 1997-ben a Budai Parkszínpadon. A hölgy beleszületett a zenébe, mivel édesapja, Hans Dulfer a holland dzsessz egyik legjobb tenorszaxofonosa. Candy már tinédzserként apja zenekarában játszott, első, Funky Stuff nevű s

aját zenekarát 14 évesen alapította.

Dulfer bemelegítő produkció volt Madonna európai turnéján, majd a népszerűsége csúcsán lévő Prince kérte fel, hogy működjön közre két lemeze, a Graffiti Bridge és a Batman felvételein. Aztán 1990-ben elkészítette máig leghíresebb számát, az Eurythmicsből ismert Dave Stewarttal közös Lily Was Here-t.

Ugyanebben az évben fellépett a Pink Floyddal, és első nagylemezét, a Saxuality-t Grammyra jelölték. Pályafutása során a funk, az r'n'b, a soul és a smooth jazz

legnagyobb képviselőivel játszott

Sheila E-től Maceo Parkeren át a Tower of Powerig. A 9. Paloznaki Jazzpiknik szervezői már korábban bejelentették, hogy a nagyszínpadon július 30-án a Level 42, 31-én JP Cooper ad koncertet, majd az augusztus 1-jei, szombati záró esten Caro Emerald, valamint a brit MF Robots zenél.