Ápolójával tölti a karácsonyt Törőcsik Mari

Törőcsik Törőcsik Mari születésnap
Vágólapra másolva!
A kétszeres Jászai Mari- és háromszoros Kossuth-díjas színésznő az ünnepekkor sem fogad vendégeket velemi otthonában.
Vágólapra másolva!

Törőcsik Mari a koronavírus-járvány kitörése óta szinte teljesen elzárva él velemi otthonában. A színésznő nemcsak idős kora, hanem krónikus tüdő- és felső légúti betegsége miatt is fokozottan veszélyeztetett. Természetesen családtagjai időnként meglátogatják, de ápolóján kívül senki nem léphet be a házba, legfeljebb az ablakon keresztül beszélgetnek Törőcsik Marival. A 85. születésnapján is az utcáról köszöntötte a színésznőt a Nemzeti Színház igazgatója, Vidnyánszky Attila és a társulat néhány tagja.

Az elővigyázatosság az ünnepi időszakban is megmarad, így Törőcsik Mari ápolójával tölti majd a szentestét, és telefonon beszél majd rokonaival és barátaival. A szombathelyi Weöres Sándor Színház alapító igazgatója, Jordán Tamás is készül az ünnepi beszélgetésre. A Ripostnak azt mondta, „kialakult egy rutinunk, vagyis hogy kéthetente hívom Marit telefonon, és olyankor, ha ereje engedi, hosszan beszélgetünk.

Az ünnepek alatt is hívni fogom, ahogyan a többi barátja is így tesz majd. Közben pedig abban reménykedem, hogy a jövő év első felében magunk mögött tudhatjuk ezt a vírushelyzetet, és személyesen is meglátogathatom őt. Karácsonykor is, ahogy mindig, mellette lesz a segítője, aki természetesen elkészíti az ünnepi menüt is.” Jordán Tamás úgy látja, a színésznő a lehetőségekhez képest jól viseli a karantént: „tiszteletreméltó az a méltóság, amivel ő képes kezelni a nehézségeket. Követi a koronavírus-helyzet alakulását, és nem panaszkodik most sem. Tanítani kéne azt a türelmet, amit ő képes mutatni...”