Csajkovszkij: A diótörő - nézze az Origón az Opera előadását!

Vágólapra másolva!
Csajkovszkij Diótörője évtizedek óta a karácsonyi készülődés elengedhetetlen része, és ezt a tradíciót még a világjárvány sem szakíthatja meg. A Magyar Állami Operaház ma a mesebalett egyik legszebb felvételét teszi elérhetővé, virtuális ajándékként a zene-, opera- és balettrajongóknak. Az előadást az Origón is teljes egészében követhetik!
Vágólapra másolva!

Az előadás egyik különlegessége, hogy Oláh Gusztáv csodálatos díszletével látható, a másik pedig, hogy a klasszikus zenei anyagra egy igazi Diótörő-specialista, a nemzetközileg ismert Wayne Eagling és az Opera balettigazgatója, Solymosi Tamás koreografált új mesebalettet - írja az Opera ismertetője. A hagyományokat tisztelő, azokra építő, de mégis fényesebb, megújult Diótörőről van szó tehát, amely egyszerre kíván hű lenni az 1950-es produkció szelleméhez és megfelelni a III. évezred vizuális elvárásainak.

A Facebook ezúttal a Magyar Állami Operaházzal együttműködésben közölt, jogtiszta előadást zavarja, próbálja akadályozni, indoklás nélkül. Elnézést kérünk a kellemetlenségért, az előadást a Megtekintés Facebookon linkre kattintva nézhetik tovább.

A felvétel 2016.12.10-én készült a Magyar Állami Operaházban.