Posztumusz lemeze jelenik meg a Soundgarden három éve meghalt énekesének

Chris Cornell
Chris Cornell karrierjét az 1984-ben alapított Soundgardennel kezdte, majd jött egy izgalmas kitekintés, az Audioslave supergroup. A zenekarozás mellett Cornellnek szólóprojektje is jól ment. Ennek egyik jele, hogy ő volt az első amerikai férfi, aki egy James Bond-film főcímdalát énekelte. Chris Cornell 2017 májusában halt meg. Egy Soundgarden-koncert után végzett magával hotelszobájában. Chris Cornell 52 éves volt.
Vágólapra másolva!
Posztumusz új albuma jelenik meg az énekes-dalszerző Chris Cornellnek, aki a lemez anyagát egy évvel halála előtt, 2016-ban vette fel.
Vágólapra másolva!

Halála után három évvel posztumusz lemeze jelenik meg az egykori Soundgarden frontemberének, Chris Cornellnek. A lemez anyagát Cornell egy évvel halála előtt, 2016-ban vette fel. A No One Sings Like You Anymore című lemezén Prince, John Lennon és Harry Nilsson számainak feldolgozásai szerepelnek majd.

A zenész özvegye, Vicky Cornell elmondta, hogy az album arról árulkodik, hogy az énekesnek kik voltak a kedvencei, és mely dalaik fogták meg különösen. Az 52 éves rockzenészt 2017-ben találták holtan egy detroiti hotelszobában, halálát öngyilkosságnak nyilvánították. Cornell az 1984-ben alakult seattle-i Soundgarden egyik alapító tagja és énekese volt, a rockbanda Black Hole Sun és Spoonman című száma Grammy-díjas lett.

Chris Cornell Forrás: AFP/2017 Getty Images/Kevin Winter

Szólóelőadóként is négy stúdióalbumot jegyzett, és 2006-ban ő énekelte a Casino Royale című James Bond-film főcímdalát, a You Know My Name című számot.

A No One Sings Like You Anymore felvételének zenei producere Brendan O'Brien volt, aki a Soundgarden legkelendőbb, Superunknown című lemezének elkészítésében is közreműködött. Az új lemez anyaga a streamingszolgáltatóknál péntektől elérhető, a lemezt pedig 2021 márciusától lehet megvásárolni.

Ha Ön vagy a környezetében valaki krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!