Koncert közben halt meg az amerikai zenész

Music City Roots - The Roys' Musical Voyage In Concert Music > at the Loveless Cafe on March 7, 2012 in Nashville, Tennessee.
NASHVILLE, TN - MARCH 07: David Olney performs during Music City Roots at the Loveless Cafe on March 7, 2012 in Nashville, Tennessee. (Photo by Beth Gwinn/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Elnézést kért a közönségtől, majd lecsukta a szemét – emlékezett róla zenésztársa, akivel közösen koncerteztek a floridai fesztiválon.
Vágólapra másolva!

Koncertje közben halt meg a 71 éves David Olney nashville-i zenész szombaton. A 30A Songwriters Fesztiválon lépett fel Amy Rigbyvel és más zenészekkel közösen, de a harmadik szám közben szívrohama volt. Rigby egy Facebook-posztban idézte fel a tragikus szombati fellépésüket.

A nő megírta, hogy pont mellette ült a körben, és Olney akkor halt meg, mikor a harmadik dalának közepénél járt.

Rigby azt hitte, csak egy kis szünetre van szüksége, de egy másik zenész egyből szólt, hogy gyorsan be kell avatkozni. A közönségben voltak orvosok, illetve a fesztivál által biztosított egészségügyi csapat is próbálta újraéleszteni a zenészt, de nem tudták visszahozni – írja az NME.

Egyébként Olney-val a fellépés előtt rögzített egy 30 perces minikoncertet a helyi rádió. A zenész több mint 20 szólólemezt adott ki, és talán az egyik legnagyobb elismerést Deeper Well című dala kapta.

A szám felkerült Emmylou Harris 1994-es, Wrecking Ball című albumára, amiért Grammy-díjat kapott az énekesnő.