Felföldi Anikó érezte, hogy nincs jól, de nem akarta zavarni az orvosát

Felföldi Anikó színésznő
Vágólapra másolva!
Pályatársa és barátnője szerint volt előjele a tragédiának: pár nappal a halála előtt rosszul érezte magát Felföldi Anikó, de nem akarta zavarni az orvost.
Vágólapra másolva!

Kedden halt meg a Jászai Mari-díjas, érdemes művész színésznő, Felföldi Anikó, aki a Budapesti Operettszínház örökös tagja volt, emellett pedig a MASZK színészegyesület elnökségi tagja.

Élete végéig aktívan szerepelt,

legutóbbi nagy szerepe az új Budapesti Operettszínház első bemutatója, a Vidnyánszky Attila rendezte Csárdáskirálynő-ben volt. Felföldi Anikóval néhány héttel ezelőtt készített interjút az Origo, Sztankay Ádám beszélgetését itt olvashatja el:

Felföldi Anikó, aki szubrettként mélyült el a bölcsészetben

Felföldi Anikó túlságosan szépnek és arisztokratikusnak találtatott a korszak ideáljaihoz képest, amikor a kilencszázötvenes években megpróbált bekerülni a Színművészeti Főiskola hallgatói közé. Néhány éven belül mégis egyike lett az akkor még Fővárosi Operettszínház néven működő intézmény legismertebb művészeinek. A Budapesti Operettszínházban tavaly ünnepelték nyolcvanadik születésnapját, ahol színészi diplomáját is átvehette.

A 81 éves színésznő hosszú évtizedek óta nagyon jó barátságban volt pályatársával, Galambos Erzsivel. Szabadidejüket gyakran együtt töltötték, idén együtt is szilvesztereztek. Galambos Erzsi a Borsnak mesélt az egy héttel ezelőtti találkozásukról. „Nála ünnepeltünk, kicsattant az energiától, most meg már nem él. Nyáron együtt nyaraltunk a villájában, nagyon örült a Vidnyánszky Attila-féle Csárdáskirálynő-nek, amiben Anhilte szerepét játszhatta. Rengeteget mulattunk, ahogy a szilveszteri partikon is, ahol jóízűen falatozta a kocsonyámat. Múlt péntek este beszéltünk egymással, próba után volt, és azt mondta, furcsán érzi magát. Mondtam, hogy hívjon orvost, de ő csak annyit felelt:

Az egészségügyi bajainkra volt egy vicces válaszunk: égési termék, vagyis a korom. Két nappal később rosszul lett, most meg már csak múlt időben beszélünk erről a csodálatos emberről. A színésznőről, aki szerette az életet, a színpad éltette és a MASZK elnöksége, hogy minden kollégájának a sorsát nyomon kövesse és segítse őket.”