Folytatódik az Opera közvetítéssorozata - nézze és hallgassa az Origón élőben!

Vágólapra másolva!
Az OperaSzerdával folytatódik az Operaház élő közvetítés-sorozata. Az Opera minden szerdán 20 órától bemutatja egy, a leállás ideje alatt elmaradt operaprodukciójának keresztmetszetét. Ezt az intézmény Facebook-oldalán is közvetítik és az Origo is élőben adja. 
Vágólapra másolva!

Bár nem csendül fel a teljes mű, a cselekmény érthető marad, hiszen Mona Dániel zenetörténész összekötő szövegekkel segít ebben a nézőknek. Az előadást itt követheti élőben:

Az Edgar Puccini második operája, amelyet pályája elején, a Lidércek sikere után komponált. A főként a rekvieméről ismert mű drámai hatásokban gazdag, érett zenei megformáltságról tanúskodik.

Cselekménye a 14. századi Flandriában játszódik, szereplői beszélő nevű allegorikus alakok, akiknek viszonyain keresztül a történet erkölcsi példázattá változik. Edgar (vagyon), a győzelemre hivatott „antihős", akit két nő is magának kíván, elhagyja a tiszta szerelem megtestesítőjét, Fideliát (hűséges) a démoni kurtizán, Tigrana (nősténytigris) kedvéért. Ebből adódik a minden erkölcsi kérdést felvető bonyodalom.