Lezárta a legmélyebb gyászidőszakot Tahi-Tóth László özvegye

Tahi Tóth László
Tahi-Tóth László, interjú
Vágólapra másolva!
Csütörtökön, a házassági évfordulójuk napján avatták fel Tahi-Tóth László sírkövét. A színész özvegye két és fél év után zárta le a legmélyebb gyászidőszakot.
Vágólapra másolva!

– Egy idő után sajnos amennyire lehetséges el kell engednünk a halottainkat, bármennyire fáj a hiányuk – mondta a Vasárnapi Blikknek Tahi Tóth László özvegye. Kárászy Szilvia csütörtökön szűk családi körben és színész kollégák mellett, házassági évfordulójuk napján ünnepélyesen felavatta férje sírkövét.

Tahi-Tóth László Fotó: Mudra László - Origo

Elérhetővé tenné a hagytékát

– Most jutottam el odáig , hogy rendet tegyek az emlékek, a hátrahagyott tárgyak között. Eddig képtelen voltam rá, mivel ragaszkodó típus vagyok, minden mélyen megérint, ami Lacihoz fűződik, de

– mondta Kárászy Szilvia a lapnak. Az özvegy szeretné, ha férje hagyatéka gyűjteményekben, múzeumokban a színházkedvelők számára is elérhető lenne. Ahogy Kárászy elmondta, talált például több olyan vígszínházi és egyéb szövegkönyvet, ami tele van a rajzaival, jegyzeteivel.

A csütörtöki megemlékezésen beszédet mondott a színész testvére, Tahi Tóth Gábor(70) is, aki azt mondta, hogy nehéz egy testvértől elbúcsúzni.

– Otthon a számítógépen van ezer képem, és amikor az ő fotója előkerül, az jut eszembe, az utolsó két hónapban mennyit szenvedett. Sajnos nehéz elvonatkoztatni ettől a szörnyű betegségtől, főleg, hogy eleinte még élt a gyógyulás reménye – nyilatkozta Tahi Tóth László testvére.